Posts | Comments | Email

Zlate palice so priročen način varčevanja

Zlato je bil ena od prvih denarnih valut, dobršen del sodobnega časa pa je tudi vrednost denarja slonela na zlatu. Zato ni nič presenetljivega, da ljudje danes vse pogosteje varčujejo v zlatu, pri čemer so se za zelo priročen način investicije v zlate palice.

 

Le te so bile izjemno priljubljene že v času kolonizacije, saj so jih uporabljali zaradi lažjega transporta v matične države, za vsakodnevno plačevanje pa so se uporabljali kovanci.

 

Z zlatimi palicami si prilagodite višino investicije

 

Naložbe v zlate palice so danes izjemno priljubljene, saj lahko višino investicije prilagodite svojim finančnim zmožnostim. Na trgu tako lahko kupite različno velike oziroma težke zlate palice. Majhne palice so na voljo v masah 1, 2, 5 in 10 gramov, na voljo pa so tudi večje teže, kot so na primer 250, 500 ali 1000 gramov.

 

Prednosti majhnih zlatih palic je v tem, da so bolj praktične, saj jih je lažje zamenjati za denar, ko ga potrebujete, ob nakupu pa vam tudi ni potrebno plačevati davka na dodano vrednost.

Z zlatom lahko vrčujemo

Poskrbite za varen način shranjevanja zlatih palic

 

Večina zlatih palic je čistine zlata 99,9% oziroma 24 karatov, pri čemer se poleg teže razlikujejo tudi v svoji velikosti. Največji problem pri varčevanju v zlatih palicah je ta, da je potrebno poskrbeti za varen način njihovega shranjevanja.

 

Zlate palice lahko shranite doma, vendar morate za to poiskati predvsem dovolj varen prostor ali pa si vgraditi sef. Nekateri se zato raje odločijo za najem bančnega sefa, vendar je potrebno v tem primeru upoštevati tudi stroške najema.

Leave a Reply