Posts | Comments | Email

Zaznajte ogljikov monoksid s kakovostnim detektorjem

Dandanes nas obkroža ogromno nevarnih situacij in vprašanje varnosti ljudi in premoženja postaja vedno bolj pomembno. Velika nevarnost, ki lahko ogrozi človeško življenje je tudi ogljikov monoksid. Strupen plin, ki nas lahko preseneti v varnem zavetju doma. Kakovostne detektorje CO si lahko ogledate na www.ogljikovmonoksid.com.

detektor za ogljikov monoksid

Ogljikov monoksid je brez barve in vonja, zato njegove povišane koncentracije v prostoru človek ne more zaznati. Nastaja pri nepopolnem izgorevanju trdih, tekočih ali plinastih goriv, ki vsebujejo ogljik. Nevarnost preži predvsem v hladnejših obdobjih, ko ogrevamo prostore s kurjenjem v kaminih in pečeh, ter z drugimi ogrevalnimi napravami.

Za zaznavanje povišanih koncentracij CO so na voljo številni detektorji z zvočnim opozorilnikom. Detektor s pomočjo posebnega senzorja zazna že najmanše vrednosti, od 50 do 100 ppm ogljikovega monoksida v zraku. Torej nas z močnim zvočnim signalom opozori še predno bi se naše telo odzvalo z rahlim glavobolom. Pri vdihavanju zraka v katerem je približno 1500 ppm lahko smrt nastopi v dveh urah.

Detektorji CO običjano delujejo na baterije, ki jih je potrebno menjati ali pa imajo vgrajeno baterijo z življenjsko dobo 7 let ali več. Tudi senzor ima povprečno življenjsko dobo od 5-7 let, po tem času pa je priporočljivo detektor zamenjati, ker njihovo delovanje ni več povsem zanesljivo.

Comments are closed.