Posts | Comments | Email

Žari in kuhalniki so obvezna oprema vsakega piknika

Za pravo zabavo je potrebna predvsem prava družba, prijetno vzdušje ter okusna hrana in pijača. Če imate vse to, je izjemna zabava zagotovljena. Z nekaj dodatne opreme lahko takšno zabavo še popestrite in pričarate čarobno vzdušje.

Žar

Predvsem v poletnih mesecih, ko se najboljše zabave odvijajo na prostem, bodo prišli še kako prav žari in kuhalniki. Žari in kuhalniki so tisti del opreme, ki pomagajo pri pripravi okusne hrane, pri tem pa tudi vplivajo na vzdušje, ki ga z vnaprej pripravljeno hrano ne moremo doseči.

Na voljo so različni žari in kuhalniki, vsak izmed njih ima določene prednosti in slabosti. Niso vsi žari in kuhalniki primerni za vse priložnosti, zato morate pred organizacijo zabave pomisliti predvsem na to, kje bo zabava potekala in kakšne so možnosti električne energije ali drugih priklopov, ki jih morda potrebujete. Žari in kuhalniki se lahko priključijo na plin (plinski žar oz. plinski kuhalnik) ali na elektriko (električni žar).

Zaradi različnih okusov in priljubljenosti posameznega načina peke, bo nekaterim plinski žar ali plinski kuhalnik precej bolj pri srcu kot električni žar, pri drugih lahko pričakujemo obratno, a skoraj vsak izmed nas je glede tega opredeljen. Električni žar ima to omejitev, da elektrike nimamo vedno pri volji, ko jo potrebujemo. Čeprav je uporaba električnega žara v bližini hiše oz. električnega priklopa enostavna, je to lahko na nekem travniku ali plaži velika težava. Prav v takšnih primerih, ko nimamo na voljo električnega priklopa, nam še kako prav pride plinski žar oz. plinski kuhalnik.

V posameznih prodajalnah imate na voljo tako plinske kot električne žare. Cene za posamezne modele se začnejo že zelo nizko, a so pri boljših in večjih modelih precej višje. Tudi velikost žara je pomembna, saj boste z majhnim žarom težko nahranili veliko ljudi. Tako kot obstajajo prodajalne, ki prodajajo električne ali plinske žare, si le-te lahko tudi izposodite. Dnevni najem ni nobena težava in včasih je tovrstna odločitev boljša, predvsem pa cenejša, kot nakup novega.

Za vse tiste, ki se raje družite s prijatelji kot pa posvečate peki na žaru, bodo dobrodošli tudi različni storitveni servisi, kjer ob najemu plinskega ali električnega kuhalnika ali žara, kupite tudi meso in osebo, ki bo to hrano pripravila. Tako pridobite še eno osebo, ki ima s peko veliko izkušenj in zaradi tega bo verjetno tudi hrana precej bolj okusno pripravljena, prijatelji pa se ne bodo dolgočasili, saj boste vi vedno v njihovi družbi.

Comments are closed.