Posts | Comments | Email

Zapornice in druge rešitve za omejitev dostopa

Kar pogosto imamo opravka s kakšnimi površinami, kjer ne želimo pustiti povsem prostega dostopa nepooblaščenim vozilom. To so lahko zasebne površine, ni pa to nujno, tudi drugod je treba poskrbeti za red – primer so recimo parkirišča z določenim urnikom. V takšnih primerih je treba namestiti ustrezno opremo, ki preprečuje enostaven dostop z vozilom. Pogosto so to zapornice, je pa pri zanesljivih proizvajalcih na voljo tudi druga ponudba takšnih izdelkov.

Enostavne, a učinkovite zapornice

Za zapornice je posebej značilno to, da predstavljajo zelo enostavno in elegantno rešitev, ki se v praksi odlično obnese. Tako je že osnovna zapornica lahko zelo dobra ovira, ki preprečuje dostop nepooblaščenim vozilom. Takšna rešitev je idealna za kakšne zasebne površine, na katerih se ne želimo ukvarjati s kompleksno opremo, kaj šele z visokimi stroški, ki jih takšni izdelki prinašajo.

Tudi v drugih okoljih se enostavne zapornice lahko dobro obnesejo. Poleg tega ni nujno, da gre za povsem osnovne izdelke, že z majhnimi prilagoditvami lahko dosežemo odlične učinke. Hitro lahko zapornice opremimo z naprednejšimi sistemi za upravljanje delovanja, kar je ustrezna rešitev za mnoge površine, tudi tam, kjer želimo dostop dovoliti določenim vozilom in upravljanje zapornice prepustiti končnim uporabnikom.

Alternative za zapornice

Seveda pa pridejo včasih bolj do izraza druge rešitve, ki se res lahko bolje izkažejo v določenih primerih. Na voljo imamo kar nekaj alternativ, ki se lahko obnesejo bolje kot zapornice.

To so recimo fiksni ali potopni stebrički, ki so zelo učinkoviti za omejevanje dostopa na površine, kjer motorna vozila nimajo kaj iskati. Zelo priljubljeni so za ureditev peš con v urbanih središčih, pa tudi za druge namene so lahko precej posrečeni.

Na zasebnih zemljiščih pa pogosto uporabljamo vrtna in dvoriščna vrata. Tudi na tem področju imamo veliko izbire in lahko dosežemo zelo dobre rezultate, čeprav morda pridejo v poštev tudi zapornice.

zapornice

Leave a Reply