Posts | Comments | Email

Zanzibar, otoka vzhodne afriške obale

Zanzibar sestavljata otoka na obali zahodne Afrike.

Zanzibar sestavljata otoka Unguja in Pemba. Skupno število prebivalcev šteje milijon duš. Glavno mesto otokov Zanzibar se nahaja na otoku Unguja. Pomorščakom je Zanzibar bil mikaven že davno v zgodovini. Prvo znano naselje je nastalo v sedmem stoletju. Zgradili so ga pomorščaki, ki so na otok pripluli iz arabskih dežel. Zanzibar je tudi v novejši zgodovini privabljal mnoge pomorščake, danes pa se krepi predvsem turistični potencial. Po sestavi je Zanzibar koralni otok, podnebje je zaznamovano z visokimi temperaturami.
Zanzibar je poleg tega zaznamovan z bujno vegetacijo. Bujna vegetacija na otoku bije težek boj z naselitvenimi potrebami otoka. Veliko bujne vegetacije države
Zanzibar je bilo na ta način uničeno. Središče otoka Zanzibar je isto imensko mesto. Šteje okoli sto šestdeset tisoč prebivalcev. Povezava z zunanjim svetom je mogoča z ladijskim prometom. Pristanišče je za vse turiste zelo slikovit prizor, kjer se tradicija sreča s sodobnostjo. Preprosta plovila domačinov si v pristanišču delijo mesto z sodobnimi plovili obiskovalcev. Število sodobnih plovil v pristanišču tudi kaže na zanimivost otoka za turiste. Predvsem lepe plaže so mamljive in idealne za sproščen počitek v neokrnjeni naravi tega dela sveta. Bujna vegetacija in kulturne znamenitosti bodo zanimale vse, ki se radi podajajo na odkrivanje novih krajev. Neokrnjene narave je kljub intenzivnem krčenju vegetacije v kmetijske in naselitvene namene še precej. Kopno je le del zanimivosti, ki si jih velja ogledati. Podvodni svet je zaradi koralne gradnje otoka zanimiv za potapljače. Skupaj s pripadajočim živalskim in rastlinskim svetom koralnega grebena imajo ljubitelji morskih globin priložnost izjemnega potapljaškega doživetja. Poleg potapljače bodo na morskih poteh in potovanjih lahko uživali ljubitelji delfinov, ki so zvesti obiskovalci obale otokov. Dobro povezavo zagotavlja bližina afriške celine, najkrajša oddaljenost meri vsega tri kilometre.

Zanzibar je dobrodošla izkušnja za vse, ki si želijo učne ure afriške tradicionalnosti.

Leave a Reply