Posts | Comments | Email

Za brezskrbno zimo poskrbite s čiščenjem greznice

Praznjenje greznic (http://www.komunala-mezan.si) pred zimskim obdobjem je nujno. S praznjenjem greznic preprečite morebitno zamašitev greznice in odtočnih cevi ter izlitje tekočine v prostor. Preprečite tudi neprijetne vonjave iz otočnih cevi v prostor.

Kaj vpliva na zamašitev odtočnih cevi?

Mehčalci, praški, vodni kamen in ostali dejavniki izjemno vplivajo na stanje vaših obtokov in greznice. Maščoba, ki se nabira v odtočnih cevi lahko slednje zamaši in poskrbi za izlitje tekočine iz odtokov v vaše bivanjske prostore. Kombinacija maščobe, las in ostalih delcev, ki pristanejo v vašem odtočnem sistemu, je idealna za zamašitev cevi.
Poskrbite za preventivno čiščenje greznice pred zimo

Čiščenje izlite tekočine in fekalij je problematično že iz higienskih razlogov. V kolikor so v vašem domu otroci ali starejši, vam priporočamo, da se izogibajo mestu izlitja zaradi možnosti tveganja okužbe. Izlitje je problematično tudi zato, ker se pri tem pojavijo tudi dodatni stroški. Ukrepajte raje preventivno in zaupajte strokovnjakom, ki vam bodo dodobra sčistili tako odtočne cevi, kot tudi samo greznico.

Potek čiščenja greznice

Praznjenje greznice je hitro in enostavno. Komunalna služba se bo pri vas oglasila s čistilno cisterno, s katero bo najprej izčrpala tekočino in fekalije iz greznice. Kasneje bo strokovni delavec z visokotlačnim čistilcem z vodo opral greznico in sčistil tudi vaše odtočne cevi. Na ta način boste vedno dodobra prepričani, da v vašem domu ne bo prišlo do zamašitve odtokov ali izlitja fekalij v prostore.

Pregled odtočnih cevi s kamero

Med praznjenjem greznice se lahko dogovorite tudi za pregled odtočnih cevi s kamero. Na ta način se lahko prepričate o trdnosti odtočnega sistema, tesnosti greznice in preverite tudi puščanje odtočnih cevi v vašem domu. Vlažni madeži na vaših stenah ali tleh so jasni pokazatelj iztekanja tekočine iz odtočnih cevi. Strokovnjaki vam celoten videoposnetek pregleda odtočnih cevi in greznice posredujejo na USB ključku ali CD zgoščenki.

Leave a Reply