Posts | Comments | Email

Vsestranski pripomočki pri čiščenju doma

V arzenalu opreme za čiščenje doma imamo verjetno kar nekaj naprav, ki jih uporabljamo za specifična opravila pri čiščenju. Pametno pa se je opremiti z nekaterimi vsestranskimi pripomočki, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo in predvsem boljše rezultate. Ena takšnih naprav je vsestranski sesalec, ki se dobro izkaže pri čiščenju na vseh mogočih površinah. Seveda ne moremo izbrati kar vsakega sesalca, v poštev pridejo predvsem izdelki višjega kakovostnega razreda, ki lahko nadomestijo večjo zbirko drugega orodja. Podoben učinek imajo nekatere druge naprave, recimo parni čistilniki, medtem ko za čiščenje dvorišča, terase, garaže in okolice seveda uporabljamo vsestranski visokotlačni čistilnik.

Dober sesalec kot edini čistilni pripomoček

Z enim samim kosom opreme je možno postoriti zelo veliko pri čiščenju doma. Sesalec je odličen primer, saj so na voljo izjemno vsestranski izdelki. Predvsem mokro-suhi sesalci se dobro obnesejo pri raznovrstnih opravilih, saj v eni napravi kombinirajo funkcionalnosti različnih pripomočkov. Mokro, morda kar parno čiščenje je izredno učinkovito pri odstranjevanju zasušenih madežev in trdovratne umazanije, suho sesanje je seveda vsestransko uporabno za sesanje preprog in tudi mnogih občutljivih površin, hkrati pa ima takšna naprava tudi možnost učinkovitega brisanja in morda celo poliranja tal. Če uspemo vse te funkcionalnosti združiti v eno napravo, dobimo zelo vsestranski pripomoček za čiščenje doma.

Takšne naprave pa je treba izbirati previdno. Kaj lahko se namreč zgodi, da so dodatne funkcionalnosti glavni adut izdelka, na drugih področjih pa se pokažejo pomanjkljivosti. Treba se je torej prepričati, da vse funkcionalnosti tudi dobro delujejo, da je izdelek kakovostno narejen in vzdržljiv ter praktičen za uporabo. Naj ima še toliko funkcij, sesalec ne bo posebej uporaben, če ga ne bomo mogli enostavno uporabljati v vseh kotičkih našega doma. Seveda je tudi od okoliščin veliko odvisno, kateri izdelki pridejo v poštev in kateri ne. Treba je priznati, da je včasih vsekakor bolj smiselna izbira posameznih specializiranih izdelkov za čiščenje.

Več na si.gorenje.com/Izdelki/Dom-in-osebna-nega/Sesalniki/c/gohome01

Leave a Reply