Posts | Comments | Email

Vrtno pohištvo srce vsake zabave

Vrt je lahko ključen del vašega bivalnega prostora. Da pa bi ga lahko maksimalno izkoristili potrebujemo vrtno pohištvo primerno našim potrebam. Vrt je prostor za druženje in je postal nekakšno zatočišče pred stresnim vsakdanjikom. K sreči je nabor vrtnega pohištva dovolj velik, da lahko vsakdo najde nekaj zase. Prostor lahko spremenite v drugo dnevno sobo ali pa ga namenite večjim družbam z veliko mizo kaminom in prostorom za druženje.

Pred nakupom se je smiselno posvetovati s strokovnjakom ali pa narediti vsaj skico prostora. Takšen pristop vam bo omogočil boljši vpogled na to, kaj sploh potrebujete. Bodite pozorni tudi na materiale, ki jih boste uporabljali. Pohištvo iz ratana je zelo zahtevno za vzdrževanje, saj hitro zbledi. Zato ga je potrebno vedno umikati, da ni izpostavljeno soncu. Če se odločite za leseno vrtno pohištvo pa morate vedeti, da ga je priporočljivo vsako sezono namazati z oljem.

Materialov je sicer več. Poznamo masivno vrtno pohištvo, ki je najdražje, poleg tega pa še, železno ali aluminijasto vrtno pohištvo. Najcenejše je seveda plastično, ki pa ni vedno najbolj estetsko. Ne glede na to, kaj izberete pa se vedno držite predhodnega načrta nakupa. Najslabše je, če se kosi pohištva kupujejo impulzivno. Potem dobimo namesto smiselne celote, poln vrt raznoraznih kosov, ki pa ne sodijo skupaj.

Če se boste držali skice in neke ideje vam bo sigurno uspelo vrt ali pa teraso spremeniti v prostor, kjer boste uživali s prijatelji in družino še dolga leta.

Comments are closed.