Posts | Comments | Email

Vrtno pohištvo skozi zgodovino

Vrtno pohištvo je del opreme hiš že zelo dolgo, res pa je, da je komaj v zadnjem času postalo pomembno, kako to vrtno pohištvo izgleda, seveda pa je k temu pomagal tudi razvoj različnih tehnologij.

V preteklosti je vrtno pohištvo bilo v večini iz masivnega lesa, bolj kot barva in izgled pa je bila pomembna zaščita tega lesa in zaščitni premazi so bili v večini ne ravno najbolj prijetnih barv. Pa vse to niti ni bilo toliko pomembno, saj je tisto vrtno pohištvo izpolnjevalo dve glavni in, nekateri bi rekli, tudi najpomembnejši funkciji. Zaradi masivnosti lesa je bilo trajno in praktično neuničljivo, in zaradi dodatnega premaza je bilo resnično praktično neuničljivo. Včasih smo se pač zavedali, da vsaka stvar ne rabi biti ravno najlepša in dizajnerska.

Kar ne pomeni, da nič ne rabi biti lepo in dizajnersko, ali pa vsaj primerno vključeno v okolico. Moderni načini obdelave lesa, nove vrste lesa, ki se jih uporablja za zunanje pohištvo in tudi novi materiali, ali pa na novo uporabljeni materiali omogočajo, da imamo veliko večjo izbiro pri tem, kako bo izgledalo naše vrtno pohištvo in kakšen stil terase ali pohištva pred hišo bomo imeli. To nam daje veliko več svobode, tako da lahko vse lepo kombiniramo. Kljub temu ostajajo osnove enake, vrtno pohištvo mora biti še vedno trpežno, mora biti enostavno za čiščenje in mora lepo izgledati ter se vključiti v okolico, kjer se nahaja. Seveda želimo tudi, da je vrtno pohištvo udobno, sploh če imamo na vrtu kakšne vrtne zofe, je prijetno ležanje na njih pravi užitek, seveda samo, če so te zofe pravilno narejene, tako da zagotovijo udobno ležanje.

Kakšno vrtno pohištvo pa imate vi?

Comments are closed.