Posts | Comments | Email

Vrtni stoli različnih lastnosti

Na svojem vrtu si lahko zasnujete odličen kotiček za druženje. Vsekakor boste morali izbrati tudi ustrezno vrtno pohištvo. Vrtni stoli in miza so lahko izdelani iz različnih materialov, pomembno pa je, da so dovolj dobro odporni tudi na manj ugodne vremenske razmere, na primer močno sonce, mraz, dež.

Nekateri vrtni stoli so nakladljivi, spet druge lahko hitro in preprosto zložite enega na drugega. določena vrsta stolov ima naslon za roke, druga visoko naslonjalo za hrbet in še bi lahko naštevali. Izbirate torej lahko med najrazličnejšimi stoli za vrt, ki se med seboj razlikujejo tudi v lastnostih.

Izbira vrtnih stolov in mize za manjši prostor

Vrtni stoli so lahko nameščeni tudi na balkon oziroma na teraso. Če je površina, kamor jih boste namestili, manjša, potem izbirajte med manjšimi kosi vrtnega pohištva. Večina stolov za vrt ima približno širino med 40 in 70 centimetri. Če imate torej manjši balkon ali manjšo teraso, do ožji stoli veliko primernejša izbira.

Za sedenje pa ne nazadnje lahko namesto stolov uporabite vrtno klop. Če želite sedeti najudobneje, potem upoštevajte zelo preprosto pravilo, ki pravi, da mora biti razmik med stoli približno 15 centimetrov. Pravilo seveda ne velja za klop.

Višina naslona vrtnega stola

Če v poletnem času še posebej radi dlje časa skupaj z bližnjimi posedate zunaj na vrtu, potem morajo biti vrtni stoli še toliko bolj udobni. Popolno podporo za vaš hrbet vam lahko ponudi visoko naslonjalo stola. Prav tako pa vas takšen stol lahko na zelo učinkovit način zaščiti pred prepihom v hladnejšem delu večera.

Po drugi strani pa so vrtni stoli z nekoliko krajšim naslonjalom za hrbet videti bolj elegantni. Prednost je tudi ta, da se jih lahko precej lažje premika.

Shranjevanje stolov za vrt

Pri nakupu stolov za vrt morate dobro razmisliti tudi o tem, kje in na kakšen način boste pohištvo hranili, medtem ko ga ne boste uporabljali. Odlična izbira je na primer vrtna lopa ali pa terasa, kjer so vrtni stoli lahko odlično zaščiteni pred dežjem. V tem primeru so še posebej dobra izbira nakladljivi stoli. Zloženi eden v drugega namreč ne zavzamejo prav veliko prostora.vrtni stoli

Leave a Reply