Posts | Comments | Email

Vrtne mize, pestrost izbire

Vrtne mize nam nudijo pestrost izbire po vrsti lastnosti.

Vrsta lastnosti, po katerih se vrtne mize med seboj razlikujejo so predvsem oblikovne značilnosti, različni materiali, praktičnost, uporabnost ter nenazadnje investicija. Vrtne mize naj imajo uporabne in praktične lastnosti , lahko so estetsko bolj ali manj zahtevne in dovršene, tudi višina investicije je lahko različna. Za vrsto tako različnih lastnosti so vrtne mize med seboj bistveno drugačne. Kamnita miza je cenovno zahtevna investicija,
vrtne mize iz plastičnih mas so na drugi strani cenovno dostopna investicija. Za katero od možnosti se bomo odločili je seveda odvisno od nas in naših potreb ter zahtev. Seveda je možnosti še bistveno več, vrtne mize bomo poleg tega izbirali tudi po vrsti drugih lastnosti. Vrtne mize so po zahtevah tudi bolj oziroma manj praktične za prenašanje, spremembo lokacije uporabe, spremembo namembnosti in vrsto drugih zahtev. Za mizo, ki bo v toplejših delih leta zunaj, pozimi oziroma v hladnejših obdobjih leta pa v notranjosti, veljajo drugačne zahteve, kot za mizo, ki bo namensko izbrana in uporabljena v okolici doma. Pri takšni izbiri se odločamo za različne materiale. Miza, ki bo v okolici doma in notranjosti doma, mora poleg funkcionalnim in estetskim lastnostim, ustrezati tudi praktičnim lastnostim. Takšne vrtne mize morajo biti lažje prenosljive, po potrebi morajo omogočiti, da se jih zloži na manjše dele, ter tako prenese in ponovno sestavi na drugem mestu uporabe. Dobre vrtne mize ob tem ne izgubijo svojih konstrukcijskih in drugih lastnosti. Verjetno si nihče, ki bo uporabljal mizo na več krajih, ne želi, da bo po nekaj sestavljanjih, postala nestabilna. Veliko pri tem poleg samih materialov pomeni sama izvedba in zasnova. Nekatere omogočajo z samo izvedbo, ohranjanje lastnosti tudi skozi nešteta sestavljanja, druge so pri izpolnjevanju teh zahtev manj učinkovite. Tudi sam proces sestavljanja je pomemben, saj si lastniki zagotovo ne želijo kompliciranih postopkov, ki poleg zahtevnosti nudijo vrsto drugih negativnih lastnosti.

Med sestavljanjem se lahko struktura vrtne mize poškoduje, kar lahko v skrajnem primeru pomeni celo, neuporabnost oziroma bistveno slabše lastnosti.

Leave a Reply