Posts | Comments | Email

Vrste vrtnega pohištva

Vrtno pohištvo postaja vedno bolj iskan in priljubljen kos pohištva vsake hiše. Če se vam zdi, da je na tem področju nekaj let nazaj izbira bila nekoliko slaba, lahko danes skoraj v vsaki večji trgovini najdete kose vrtnega pohištva po ugodnih cenah. Sama cena vrtnega pohištva v večini primerov odraža tudi kvaliteto le-tega oz. material iz katerega je narejen. Med cenejšimi in vedno bolj priljubljenimi je danes pohištvo in ratana, ki deluje zelo naravno in nevsiljivo.
Pod imenom ratan lahko najdemo vzpenjavke rotang, ki jih najdemo v džunglah. Pohištvo iz ratana se vedno bolj uporablja tudi kot dodatek k ostalim prostorom v hiši, predvsem dnevnim sobam.

Pohištvo iz ratana je priljubljeno tudi zaradi enostavnega čiščenja, saj ga je potrebno očistiti samo z navadno vodo in neagresivnimi čistili. Vendar je potrebno poskrbeti, da bo čiščenje čim bolj redno, saj boste le tako lahko ohranili dolgo življenjsko dobo svojega vrtnega pohištva.
Če niste pristaš ratana lahko razmislite tudi o nakupu lesenega vrtnega pohištva, kateri vam je na voljo v številnih različnih kombinacijah glede na tipe lesa. Tudi pri nakupu lesenega vrtnega pohištva se morate zavedati, da je les naravni material, zato je tudi zanj potrebno redna in temeljita nega. Tisti, ki imate radi nekaj drugačnega, razmislite o nakupu vrtnega pohištva iz eksotičnega lesa. Za nekoliko zahtevnejše kupce je tu še masivno vrtno pohištvo, ki je izdelano iz kvalitetnih in masivnih materialov.

Comments are closed.