Posts | Comments | Email

Vrste in uporaba pomivalnih strojev

Vrste pomivalnih strojev glede na količino energije, ki jo porabijo za delovanje
Poraba električne energije je prav gotovo tisti dejavnik, ki vas zanima pri nakupu vsake naprave, ki deluje na električno energijo. Z izbiro bolj varčnih naprav bo vaš račun za električno energijo prijetno nižji in tudi pomivalni stroj je ena izmed tovrstnih naprav, ki lahko pomembno vpliva na to. Vsak pomivalni stroj sodi v enega izmed energetskih razredov, ki so opredeljeni s črkami abecede, torej A, B, C … Prej kot je na vrsti črka v abecedi, bolj energetsko varčen je pomivalni stroj. Na enak način se označuje tudi druge gospodinjske naprave za umivanje in pranje.

Pomivalni stroji

Uporabiti pomivalni stroj ali raje prati na roke?
Če še niste uporabljali pomivalnega stroja ali se njegove uporabe še niste popolnoma navadili, se vam bo verjetno pogosto zazdelo, da bi lahko sami hitreje oprali vso tisto posodo, ki jo namečete v pomivalni stroj. Ker je potrebno posodo predhodno tudi poplakniti z vodo, se vam bo zdelo, da je tudi poraba vode manjša. A dejstvo je, da se boste uporabe pomivalnega stroja hitro navadili in tudi takšni dvomi bodo izginili.

Vrste pomivalnih strojev glede na vrsto vgradnje
Poznamo pomivalne stroje, ki stojijo sami in takšne, ki se vgradijo v vašo kuhinjo, torej vgradni pomivalni stroji. Vgradni pomivalni stroji so lahko precej bolj elegantni in manj opazni, zato je lahko lepša celotna kuhinja. Funkcije, da nastavite želene nastavitve za pranje so skrite v notranjosti, saj so vgradni pomivalni stroji iz zunanje strani prekriti s steno, ki je navadno enaka kot ostali elementi v vaši kuhinji in pomivalni stroj je tako popolnoma neopazen. Po ceni se vgradni pomivalni stroji ne razlikujejo bistveno od tistih, ki stojijo sami in imajo sprednjo steno, zato je izbira prave vrste odvisna le od vaših želja.

Najbolj prepoznavne blagovne znamke pomivalnih strojev na domačem tržišču
Bosch pomivalni stroj in Candy pomivalni stroj sta verjetno najbolj prepoznavna in tudi prisotna v največjem odstotku, tako v domačih prodajalnah tovrstne opreme, kot v posameznih gospodinjstvih. Bosh pomivalni stroj je izdelek, ki velja za enega izmed bolj kvalitetnih, dovolj kvaliteten a cenovno precej bolj ugoden je Candy pomivalni stroj. Za tiste, ki raje kupujejo domače proizvode oz. izdelke domačih proizvajalcev, saj s tem pomagajo tudi razvoju gospodarstva in ustvarjanju delovnih mest v Sloveniji, pa Bosch pomivalni stroj ali Candy pomivalni stroj ne bo najbolj po godu, saj ima eno izmed najbolj uspešnih domačih podjetij odlične rešitve na tem področju, tako za tiste, ki iščejo kvaliteto kot tiste, katerih primarni dejavnik pri nakupu je nizka cena, t.j. pomivalni stroj Gorenje.

Comments are closed.