Posts | Comments | Email

Vreme Rovinj, bogastvo blagodejnosti

Vreme Rovinj že stoletja obdarja s odličnimi pogoji za bivanje . Rovinj velja za odlično letovišče, na račun dobrih povezav se je moč odločiti za krajše ali daljše počitnice. Vreme Rovinj obsije z več sonca in sončnimi žarki, zato mnogi izlet organizirajo spontano.

Mnogi športniki blagodejno sonce in sončne žarke izkoristijo že v zimskih mesecih. Ker vreme Rovinj s toplimi temperaturami ogreje že v času, ko na celini vlada sneg in led, enkratno priložnost izkoristijo z tudi mnoge družine z majhnimi otroki. Vreme Rovinj bogati na mnoge načine. Poleg same klime so tudi pridelki pridnih rok, ki jih v okolici ne manjka. Sladokusci bodo znali povedati, da prav vreme Rovinj obogati z okusnimi jedmi in pijačami, ki so vredne dolge poti za njih okušanje. Poleg gurmanov, športnikov in družin z otroki, lahko Rovinj za svoj cilj izberejo mnogi drugi. Tudi če niste vrhunski športnik je za blagodejno nabiranje kondicije okolica več kot primeren kraj. Pomladne temperature so tu na voljo bistveno prej, gibanje na svežem zraku pa je bilo vedno blagodejno. Kot balzam po telesu se odrazi gibanje, bodisi peš, s tekom, kolesom ali kakšnim podobnih sredstvom. Ni čudno, da v Istri srečate športnike vseh sort že februarja in marca.

Vreme Rovinj poleg odlične klime in dobrot istrske zemlje, zaznamuje z morskimi potmi in bogato pomorsko zgodovino. Dve pristanišči , ki vsaka svojem namenu služita ne bi bilo mogoče, če vreme Rovinj ne bi obdarjalo z blagodejnimi vetrovi. V preteklosti so ti vetrovi omogočali pomorske poti, trgovino z takrat svetovno znanimi kulturami. Bogastvo, ki so ga zbrali z morskimi potmi se odraža v arhitekturi in kulturnih spomenikih, ki jih v okolici ne manjka. Nekateri od njih so svetovno znani, drugi ponujajo možnost, da jih odkrijete sami, po lastni izbiri in presoji.

Vreme Rovinj bogati z vremenom, blagodejnimi temperaturami, morjem, istrsko zemljo.

Leave a Reply