Posts | Comments | Email

Visoka korita za rože so trenutno zelo moderna

Rože so izjemno pomemben del žive narave, ki pa so tudi sestavni del vsakega doma. Z njimi okrasimo prostor, teraso, balkon ali zunanjo okolico doma. Nekatere od njih tako zasejemo v gredice, druge pa so namenjene različnim zasaditvam v korita ali lonce, zato jim pravimo tudi lončnice. Za rože, ki so ogledalo vsakega balkona, pa obstaja skupni izraz, in sicer balkonsko cvetje. Ne glede na to, za kakšno cvetje gre, je pomembno, da za nemoteno rast in razvoj rastlin izberemo primerno korito, pri čemer so danes izjemno moderna ozka in visoka korita za rože.

Visoka korita za rože so zelo moderna

Visoka korita za rože so ena izmed mnogih vrst korit

 

Že na pogled se korita za rože bistveno razlikujejo med seboj glede na barvo, obliko, velikost in izbiro materialov. Da pa bo končna odločitev prava, si je potrebno pred nakupom odgovoriti na vprašanje, za katero vrsto cvetja kupujemo visoka korita za rože in kam jih bomo postavili. V splošnem velja, da večje kot je korito, bolje je, seveda pa je potrebno pri tem upoštevati, kakšen koreninski sistem imajo rože, ki jih bomo zasadili.

Kadar izbiramo visoka korita za rože, je pomembno biti pozoren predvsem na njihovo obliko. Tista, ki so bolj ozka in velikokrat višja od 1m, so tudi manj stabilna, zato je priporočljivo, da jih namestimo v notranje prostore, kjer ni nevarnosti, da bi jih veter prevrnil. Tista, ki pa so nekoliko bolj široka, pa so primerni za različne zasaditve na balkonu ali terasi, saj jih bomo na okenske police težko postavili.

Visoka korita za rože so idealna za teraso

Ozka visoka korita za rože so izdelana na takšen način, da imajo v spodnjem delu votel prostor, saj rastline s svojimi koreninami ne pridejo do tal. Za notranje zasaditve najpogosteje srečamo tovrstna korita, ki so okrasna in vanje zgolj postavimo lončnico primerne velikosti.

Sicer pa se za visoka korita za rože odločajo predvsem tisti, ki si želijo lepo urejene terase, saj se jii najpogosteje postavi na tla. Da pa so lepe in estetske zasaditve v višini oči in jih je lažje zalivati, so visoka korita za rože odlična rešitev.

Več o takšnih koritih si lahko preberete na www.planters.bevec.si/.

Leave a Reply