Posts | Comments | Email

Vietnam in nakupovalni turizem

Vietnam je geografsko izjemno razvejana država, ki ima visoke gore, doline in seveda obmorske predele. Prav slednji so ena izmed glavnih turističnih atrakcij te države, ki privablja obiskovalce iz vseh koncev in krajev sveta. Pri tem je potrebno poudariti, da se je država popolnoma otresla svoje burne vojne preteklosti in da je danes v pozni fazi rekonstrukcije in modernizacije. V zadnjih desetletjih je država doživela pravi razcvet. Če pred tremi desetletjih še lahko videli konjske vprege po središčih velemest, pa danes tega scenarija ne boste več opazili. Mesta so popolnoma modernizirana, v njih se premikajo moderni avtomobili in ostali promet, veleblagovnice so moderne in ponujajo vse možne zahodne in vzhodne izdelke, turizem in ostali sektorji gospodarstva pa cvetijo. Vietnam in druge azijske države gospodarska kriza praktično ni prizadela, vplivi so zelo malo občuteni, tako da je življenje sproščeno in aktivnost visoka.

Mnogi posamezniki izberejo Vietnam tudi zato, da svoj dopust, na katerem se želijo sprostiti, združijo s tako imenovanim nakupovalnim turizmom. Življenjski standard, ki ga za svoje prebivalce ponuja Vietnam, je precej nižji od tega, ki ga je vajen povprečno premožen zahodnjak. Zaradi tega so izdelki in storitve, ki jih lahko kupite tam, precej nižji od primerljivi ali celo istih izdelkov doma. Predvsem poceni so razne elektronske naprave, ki jih lahko dobite za manj kot evro. Na žalost pa boste naleteli na omejitev: kupite lahko le toliko, kolikor lahko odnesete s seboj na letalo.

Vietnam je prekrasna mešanica sodobnega, modernega sveta in starodavne kulture. Ljudje še vedno živijo po večini na tradicionalen način, vendar pa so hkrati tudi modernizirani. Zaradi tega se obiskovalci počutijo, kot da so v posebnem svetu, kjer čas deluje povsem drugače kot doma. Izkušnja, ki jo ponuja Vietnam, je intenzivna in je odlična priložnost za vse, ki bi radi preživeli aktivne počitnice oziroma dopust, tako da domov prinesejo še zelo posebne spomine.

http://www.agencija-oskar.si

Comments are closed.