Posts | Comments | Email

Vhodna vrata za varnost vašega doma

Vhodna vrata so obraz vašega doma, zato je izbira estetskih, a varnih in varčnih vrat ključnega pomena.

Poznamo več vrst vhodnih vrat. Najbolj klasična so lesena vrata, bodisi iz masivnega lesa, bodisi v bolj modernih kombinacijah s steklom, steklenimi vlakni ali aluminijem. Pri lesenih vratih moramo biti pozorni na izbiro lesa, saj ima vsaka vrsta lesa drugačen izgled. Najpogostejše vrste lesa med katerimi lahko izbiramo so smreka, hrast in macesen, v zadnjem času pa so vedno bolj popularna tudi vhodna vrata iz PVC-ja, ki se odlikujejo po odličnih toplotno izolacijskih lastnostih in modernem videzu. Ker je PVC material, ki ga je zelo lahko oblikovati, je na voljo veliko različnih dizajnov PVC vhodnih vrat.

vhodna vrata

Prva naloga vhodnih vrat je vsekakor zagotavljanje varnosti. Že od nekdaj so bila vhodna vrata namenjena zadrževanju vsiljivcev zunaj hiše, zato je zelo pomembna izbira dobre ključavnice in kljuke, ki jo lahko nadomestimo tudi z varnostno rozeto. Na voljo je več vrst zaklepanja, od klasičnega zaklepanja, avtomatskega – s pomočjo električnega motorja, do čitalca prstnih odtisov. Na vratih lahko imamo tudi več ključavnic. Če nam to še ni dovolj, pa si lahko omislimo protivlomna vhodna vrata, ki bodo nedvomno kos vsakemu nepridipravu.

Vhodna vrata nas ne ščitijo le pred vlomilci ampak tudi pred vremenskimi pojavi in drugimi zunanjimi vplivi. V zadnjih letih smo se začeli zavedati pomembnosti dobre toplotne izolacije, saj nam ta pomaga varčevati pri kurjavi. Zato je pametno izbrati vhodna vrata, ki imajo izolacijsko sredico, ki preprečuje t.i. toplotne mostove, prek katerih toplota uhaja iz hiše.

Comments are closed.