Posts | Comments | Email

Vhodna vrata – pomemben element vašega doma

Vhodna vrata so tisto, kar obiskovalec prvi opazi, ko vstopi v notranjost vašega doma. Zato je še kako pomembno, da tudi iz tega vidika izberete primerna in lepa vhodna vrata, ki bodo na obiskovalcu pustila prijeten vtis.

Vhodna vrata – izberite pravi material

Vhodna vrata so lahko lesena, PVC ali aluminijasta, lahko so tudi kombinacija teh materialov. Seveda ni potrebno posebej pisati o tem, da ima vsak od teh 3 materialov svoje prednosti in pomanjkljivosti. Vsekakor pa drži, da so se materiali tekom let zelo izboljšali, tako da so razlike v kakovosti med njimi precej manjše, kot so bile včasih.

Tako naj na primer omenimo, da lesena vhodna vrata zelo dobro dihajo, poleg tega pa v vaš dom vnesejo košček narave. S tem, ko bolje dihajo, poskrbijo za boljšo zračnost vašega doma, posledica je tudi manj vlage. Po drugi strani pa imajo vhodna vrata iz lesa nekoliko večjo toplotno izgubo, kar pomeni, da boste imeli pri ogrevanju nekoliko večje stroške. Na splošno se ljudje v modernih hišah vedno bolj odločajo za PVC ali aluminijasta vrata, medtem ko se lastniki starejših hiš in hiš s starinskim videzom odločajo za lesena vhodna vrata.

Vhodna vrata so ponavadi kombinirana s steklom

Tako lahko vedno vidite, kdo je prišel na obisk, takšna vhodna vrata so tudi zelo prijetnega izgleda in dajejo občutek odprtosti ter svetlosti. Na voljo imate zelo različne vrste stekla, tako si lahko izberete vitražno, peskano, fuzijsko ali ornamentno. Za vhodna vrata se največkrat uporablja peskano ali fuzijsko steklo.

Odločiti se morate tudi o tem, ali bodo vaša vhodna vrata protivlomna ali ne. Svetujemo vam, da se odločite za protivlomno različico, saj bo vaš dom tako bolj varen pred nepovabljenimi obiskovalci. Statistika namreč priča o tem, da se največ vlomov še vedno zgodi prav pri vhodnih vratih.

Leave a Reply