Posts | Comments | Email

Večerne obleke so namenjene slovesnim večernim priložnostim

Večerne obleke so primerne za večerne priložnosti. V vabilu so lahko večerne obleke pripisane ali se jih smatra kot samoumevne. Zapis v vabilu ima poleg ostalega lahko zapisano tudi zaželeno oblačilo. Tradicionalno so zaželene večerne obleke zapisane v levem kotu. Zaželenost večerne obleke prepoznamo z izrazi evening informal ali cocktail dress.

Večerno obleko izberemo za večerne slovesne dogodke

Ženska obleka za večerne priložnosti

Kdaj izberemo večerne obleke

Večerne obleke so samoumevne na slovesnih priložnostih v elegantnem okolju po peti ali šesti uri. Slovesne priložnosti v elegantnem okolju so lahko otvoritev razstave, slavnostna večerja, gala modna revija, gledališče, opera, gala prireditev v zaprtih prostorih. Pravila oblačenja so del zahodne kulture, ki je bila v deželi na sončni strani Alp nekoliko okrnjena v ne tako oddaljeni preteklosti. Zato tudi prihaja do nerazumevanja ter velikokrat prav smešnih, če ne kar tragikomičnih izjav tudi pomembnih oseb. Tipičen primer je narodna noša, ki jo mnogi razumejo kot kmečko oblačilo ali oblačilo zaostalih ljudi. V pravilih oblačenja je obratno narodna noša uvrščena na sam vrh, velja za najslovesnejšo raven oblačenja.

Narodna noša si to mesto deli s frakom in slovesnim vojaškim oblačilom. Vsa ostala oblačila so uvrščena nižje. Kaj si misli razgledna oseba o človeku, ki ima narodno nošo za kmečko oblačilo menda ni treba razlagati. Nič posebej drugače ne smemo razumeti večerne obleke. Otvoritev razstave ali gledališče so dogodki, ki so skoraj del vsakdanjika. Težko bi našli človeka, ki se še ni udeležil otvoritve razstave ali ni obiskal gledališča. Nič novega ni, da marsikdo na takšnih dogodkih ne nosi večerne obleke. Vsekakor nočemo biti med osebami, ki se na takšne prireditve in dogodke podajo oblačeni neprimerno. Primerno oblačilo za takšne prireditve je črna obleka z belo srajco in slovesno kravato ter mala večerna obleka. Pogosto se napako dela z izbiro poslovnega kostima ali dnevno sproščeno poslovno obleko. Gostitelj želena oblačila pričakuje, večerne obleke so odraz našega spoštovanja njegove želje.

Preverite ponudbo ženskih oblek: https://www.nama.si/.

 

Leave a Reply