Posts | Comments | Email

Toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo

Toplotne črpalke lahko ogrevajo naše objekte, lahko pa so namenjene le gretju sanitarne vode, ki se uporablja v gospodinjstvu, kuhinjah in kopalnicah. Toplotne črpalke za ogrevanje so kar velik finančni zalogaj, črpalke za ogrevanje sanitarne vode pa so veliko cenejše od tistih za ogrevanje prostorov.

Tako za toplotne črpalke za ogrevanje prostorov, kot za tiste za ogrevanje sanitarne vode lahko pod določenimi pogoji zaprosimo za subvencijo EKO sklada. Če hočete ogrevati prostore in sanitarno vodo vam svetujem nakup dveh ločenih toplotnih črpalk, čez pomladni in poletni čas je priklop črpalke za ogrevanje nesmiseln, če bi imeli priklopljeno samo eno črpalko za oba namena bi bili manjši tudi izkoristki.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo le to običajno segreje do 55 °C kar je za človeka ravno prav. Toplotno črpalko za ogrevanje prostorov je najbolj smiselno uporabljati v kombinaciji s talnim gretjem. Talno gretje zagotavlja najbolj optimalno razporeditev toplote po prostoru, talno gretje zagotavlja udobje in konstantno temperaturo, primerno je tudi za osebe, ki so astmatiki.

Toplotne črpalke, izdelke za talno ogrevanje in vse ostale ogrevalne elemente lahko dobite v spletni trgovini podjetja Tersus. Na Slovenskem trgu so eni izmed največjih dobaviteljev ogrevalnih in hladilnih elementov, pri njih lahko dobite izdelke za ogrevanje in klimatske naprave različnih proizvajalcev. Oglejte si njihovo spletno stran, tam najdete veliko uporabnih člankov in ugodnih izdelkov v njihovi spletni trgovini.

Leave a Reply