Posts | Comments | Email

Tonerji v osebni zalogi

Za tiste, ki mesečno natisnejo tisoče strani na svojem laserskem tiskalniku, so tonerji preprost potrošni material. Običajno je kapaciteta enega nekje med tisoč in pet tisoč strani. Kadar prične barva bledeti, med izpisom pa nastajajo prazni prostorčki, takrat se kažejo prvi simptomi izpraznjenosti. Tonerji v tistemu delu življenjske dobe, ko so blizu praznega stanja, tudi prenehajo izpisovati ravne linije, ampak pričnejo grbančiti izpis. Vse te simptome moramo opazovati, če želimo, da nas ne preseneti povsem nedelujoč laserski tiskalnik. Najbolj zoprna stvar, ki se lahko zgodi je, da imamo kakšno pomembno stvar za natisniti, kot je seminarska naloga pred oddajo, obrazec, ki ima blizu zadnji rok za izročanje, kakšen pomemben dokument ali kaj tretjega. Prazni tonerji lahko res predstavljajo težavo.

Da bi se temu izognili, je najbolj pametno, da imamo kakšnega za rezervo. Tonerji, ki so primerno spravljeni v suhem prostoru brez vlage, so izjemno obstojni. Tako si bomo samim sebi naredili veliko uslugo, če bomo imeli enega ali dva shranjenega za vsak slučaj, če bi se tisti, ki je v uporabi, nepričakovano izpraznil.

Tonerji imajo svojo življenjsko dobo, ki je najbolj odvisna od tega, koliko tiskalniškega praha se v njemu nahaja. Ko se prah porabi, takrat so tonerji izpraznjeni in neuporabni. Vendar pri prodajalcu se vseeno splača pozanimati, če mogoče sprejema stare tonerje za obnovitev. V primeru, da jih, nam bo odbil manjši delež cene novega. Tonerji so sicer res relativno poceni, vendar pa v primeru, da veliko tiskamo, takšna racionalizaciji lahko na dolgi rok predstavlja kar visok privarčevani znesek.

Comments are closed.