Posts | Comments | Email

Tina Maze, smučarska legenda

Tina Maze je smučarska legenda . Smučarske legende, kot je Tina Maze, so svojevrsten fenomen. Tina Maze je s smučanjem začela kot otrok. S smučanjem je Tina Maze nadaljevala v domačem klubu. Kasneje pa se je Tina Maze pridružila slovenski smučarski reprezentanci.

Tina Maze je v nadaljevanju kariere videla nesmisel treniranja s slovensko smučarsko reprezentanco. Nadaljevanje kariere je Tina Maze zasnovala na temelju lastne, manjše ekipe. Majhna ekipa ji je omogočala, da se vsi sodelujoči bolj osredotočijo na njene priprave ter izboljševanje rezultatov. Izboljšani rezultati so sledili kmalu. V smučanju je dosegla veliko. Kot oseba in športnik je lahko navdih mnogim mladim smučarjem, kot tudi otrokom in mladoletnikom na sploh. Od nje se lahko naučijo, da ej moč z vztrajnim, strokovnim delom, doseči svetovno odmevne rezultate. V nekateri primerih je vzor mnogim, da je moč svetovno odmevne rezultate tudi krepko preseči. Športniki so sicer različnim generacijam mnogokrat vzor. Dosežki, ki jih dosegajo, so mamljivi, privlačni, zahtevajo pa veliko dela, katerega se za športnimi nastopi ne vidijo. Vsak šport zahteva napore in odpovedovanja. Brez teh danes šport ni mogoč. Konkurenca v športu je huda, zato se zahtevnost še bolj stopnjuje. In se bo tudi v prihodnje stopnjevala. Pričakovati je, da se bodo marsikatere zahteve za doseganje določene ravni pripravljenosti in sposobnosti zvišale. Postopoma na raven, ki si jo danes težko predstavljamo. Danes je šport vedno bolj intenzivna in aktivna dejavnost.

Intenziven je šport z vsem potrebnim za doseganje rezultatov, predvsem pa premagovane konkurence ter posledično poseganje po odličjih. Aktivnost narekuje predvsem konkurenca. Na razne načine želi presegati svoje rezultate, hkrati pa tudi rezultate konkurence. V ta namen se išče vedno nove aktivnosti, katere prinašajo konkurenčne prednosti. Danes v športu veliko pomenijo dosežki. Kmalu že stopničke ne bodo dovolj, če ne gre za najvišjo stopničko. Biti drugi je za mnoge neuspeh. Tina Maze to ve.

http://www.skifun.si/blog/tina-maze-do-novega-zlatega-odlicja/

Leave a Reply