Posts | Comments | Email

Sončne elektrarne Metronik Solar in nepovratna sredstva

Sončne elektrarne Metronik Solar in nepovratna sredstva

Pri odločitvi za sončno elektrarno vam bo zagotovo koristil podatek, da lahko pridobite nepovratna sredstva za izgradnjo sončne elektrarne Metronik Solar. V primeru pridobitve kar 70% nepovratnih sredstev je investicija v sončno elektrarno namreč izredno donosna. Proti koncu leta nas je sicer presenetila vlada, ki je znižala podpore za sončne elektrarne, česar nismo pričakovali. Ta sprememba je nato pomenila tudi na novo določene referenčne stroške, ki pa se od decembra 2012 vsak mesec znižajo za določen procent, to je 2%. In kaj je sedaj najbolje za investitorja v sončno elektrarno?

Najbolje je, da se kot investitor odpoveste podpori in nato električno energijo, katero boste pridobili s pomočjo sončne elektrarne prodajate na tržišču ali pa jo porabite za lastne potrebe. Tako si boste namreč znižali račun za električno energijo. Seveda pa za pridobitev nepovratnih sredstev poteka tudi javno objavljen razpis.

Če boste obiskali spletno stran podjetja Metronik Solar boste odkrili primer, ki vam prikaže, kako se investicija v sončno elektrarno s pridobitvijo 70% nepovratnih sredstev splača. Recimo, da sončna elektrarna v celoti znaša 62.500 evrov. V sedmih letih in devetih mesecih se vam bo povrnil znesek 19.000 evrov. Do izteka življenjske dobe sončne elektrarne pa bo vaš čisti zaslužek znašal kar 68.000 evrov. Seveda so pri tem upoštevani tudi stroški vzdrževanja sončne elektrarne, poleg tega pa je upoštevan tudi podatek, da je sončna elektrarna ves čas zavarovana.

Obiščite spletno stran podjetja Metronik Solar in si preberite še več informacij o nepovratnih sredstvih, lahko pa za nasvet vprašate tudi strokovno ekipo, ki vam bo z veseljem priskočila na pomoč.

Comments are closed.