Posts | Comments | Email

So parni čistilci res tako dobri?

 

Parni čistilec je naprava, ki z električno energijo spreminja vodo v paro in je namenjena za čiščenje vseh vrst površin. Vsak izmed nas se je kdaj že srečal z oglasom za parni čistilec, vsi oglasi parne čistilce samo hvalijo, skoraj nemogoče je najti kakšno slabo mnenje. Pa so parni čistilci res tako dobri in uporabni?

Parni čistilci naj bi bili zmožni samo s paro in brez dodatnih čistil in kemikalij, očistiti najbolj trdovratne madeže, maščobo in bakterije. Parni čistilec je prvoto namenjen le čiščenju talnih površin, v paketu pa navadno pridejo tudi različni nastavki in podaljški, s katerimi lahko očistimo tudi druge površine. Parni čistilci so v več različnih velikostih in oblikah, odvisno od namena.

Čistilci manjših velikosti in dimenzij so namenjeni za bolj osnovna opravila, kot so čiščenje steklenih površin ali keramičnih ploščic v kopalnici in kuhinji. Primeren je za tudi za čiščenje preprog, oblazinjenega pohištva, radiatorje in tudi armature. Zaradi manjših dimenzij delo z njim ni težko in delo opravimo hitro.

Za bolj zahtevne površine pa obstajajo večji parni čistilci, ki površino očistijo še bolj temeljito. Te parni čistilci so namenjeni večinoma za pomivanje tal, in po obliki spominjajo na sesalnike. Ker pri čiščenju s parnim čistilcem ne uporabljamo kemikalij, so tako iz tega vidika okolju prijazni. S pravilno kombinacijo temperature, pritiska in pare raztapljajo in odstranjujejo trdovratne madeže iz površin, s paro pa se uničijo tudi mikroorganizmi.

Obstajajo pa tudi visokotlačne čistilce, ki jih uporabljamo za delo zunaj hiše, za pranje avtomobilov, koles ali tlakovcev.

S parnim čistilcem spremenimo dom v zdravo in prijetno okolje.

Leave a Reply