Posts | Comments | Email

Se vaša kolesarska oprema ujema z naslednjo ali ne?

Če ste se odločili, da boste več časa preživeli na kolesu, potem morate vsekakor vedeti, kakšna kolesarska oprema je za to primerna. Namreč, če ste do zdaj morda vozili kolo le sem ter tja, zdaj pa ga boste več in na daljše relacije, potem je osnovna kolesarska oprema zagotovo premalo. S pomočjo članka, ki je bil objavljen s strani podjetja Aktivni.si, pa zdaj lahko preverite, kakšna je vaša oprema v primerjavi s tisto, ki so jo opisali oni. Njihov članek pa lahko seveda vzamete tudi kot primerek, ki bo poskrbel, da bosta vaša nadaljnja kolesarska oprema in kolesarska izkušnja zares izvrstna.

Kolesarska oprema se mora ujemati med seboj

Predlogi s strani Aktivni.si pa so naslednji

Najprej se morate jasno vprašati, koliko mislite dejansko kolesariti. Če imate namen preživeti na kolesu tudi po več ur dnevno, potem vam je s strani tega podjetja predlagano, da kolesarska oprema v prvi vrsti najprej obsega dober kolesarski sedež. Čeprav se vam morda zdi to kot samoumevna in osnovna kolesarska oprema, je sedež dejansko težje izbrati, kot bi si mislili. Je pa ravno sedež za kolo tisti, na katerem bo vaša zadnjica tudi dolge ure slonela in če le-ta ni udoben, vam je garantirano, da boste kolesarjenje hitro opustili. Tega pa zagotovo nočete, tako da si priskrbite tak sedež, ki bo vaši zadnjici kar najbolj ustrezal.

Ravno tako kot dober sedež pa je s strani Aktivni.si priporočena tudi primerna obleka. Zagotovo namreč poznate kolesarsko obleko in jo morda tudi celo imate. Pravijo namreč, da so podložene kratke hlače vredne zlata, sploh ko se boste podali na daljše proge. Tudi prava kolesarska majica vam lahko pride prav, ker ima na hrbtu žep, kamor lahko daste ključe in podobno. Ker pa obleka ni edina kolesarska oprema, pa vam pisci, ki so članek napisali, posvarili, da nikakor ne smete pozabiti na pijačo, saj ko boste kolesarili, bo vaše telo izločalo tudi zelo veliko telesne vode, ki pa jo je treba ponovno nekje dobiti. In kaj je boljšega kot pa plastenka, ki je pritrjena direktno na kolo.

Leave a Reply