Posts | Comments | Email

Se vam zdi, da barve za les na podstrešju niso potrebne?

Kar se tiče podstrešja, smo ljudje pri gradnji kar precej površni. Večinoma si vsak misli, da bo les tako ali tako ves čas pod streho, poskrbeli ste tudi za ustrezno zračenje in lesu se ne more nič zgoditi. Ampak vse žal ni tako lepo, kot se zdi.

Tudi podstrešje je treba zaščititi, pri tem pa se celo priporoča, da se uporabijo tudi barve za les, saj nikoli ne veste, kdaj boste podstrešje spremenili v stanovanje ali pa boste naredili pokrito teraso. Seveda se ne priporoča, da se uporabijo samo barve za les, temveč da se uporabi Silvanol G rumeni ali pa Silvanol GB. Oba izdeluje podjetje Silvaprodukt, ki je na tem področju trenutno daleč pred vsemi ostalimi ponudniki, saj s tema izdelkoma vsako ostrešje ostane takšno kot takrat, ko ste ga položili.

sodoben akrilni premaz za les na vodni osnovi

Silvanol lazura B premaz za les

Če si želite, da bo vaše ostrešje tudi čez 20 let enako kot pri polaganju, se ne odločite samo za barve za les, pa čeprav so te zelo kvalitetne

Če pogledamo Silvaprodukt podjetje, ki je na tem področju vsekakor daleč pred vsemi ostalimi ponudniki, kot smo to ugotovili že prej, pa je tudi iz njihovih prostorov priporočeno, da se ne uporabljajo samo navadne barve za les, saj sicer njihove barve za les imajo tudi nekaj zaščite, ampak največji problem podstrešij je ravno v trohnenju, ki je tako zelo specifično, da ga prav nobene splošne ali pa še tako zelo drage barve za les ne morejo ustaviti.

Če pa boste uporabili enega od omenjenih izdelkov tega podjetja, pa boste videli, da do trohnenja ne bo prišlo, prav tako ste lahko prepričani, da ne boste poslušali nobenega lesnega črva, ki ga je zelo neprijetno poslušati, ko je na delu. Če pa želite, pa lahko čez to zaščito nanesete tudi barve za les, ki jih prav tako lahko kupite pri omenjenem podjetju in zagotovo ste lahko povsem brez skrbi, da ne boste imeli nobenih težav ali problemov.

Leave a Reply