Posts | Comments | Email

Sandali – najbolj praktično obuvalo

Sandali so najbolj uporabljeno poletno obuvalo. In res boste zelo težko našli nekaj tako udobnega, kot so sandali. Nobenih vezalk, ki si jih je potrebno zavezati, nobenega usedanja, da si lahko obujemo čevelj. Sandali so obuvalo, ki si ga preprosto nataknemo in že smo pripravljeni, da se podamo v svet, karkoli nas tam že čaka.

Sandali seveda niso eni sami, ampak se delijo na tiste, ki so namenjeni moškim, ženskam in otrokom. Zelo pomembna delitev je tudi glede na material, iz katerega so sandali izdelani. Za preživljanje poletja na morski plaži so najboljši tisti, ki so izdelani iz kakšnega umetnega materiala. Takšni sandali so običajno nekoliko bolj cenovno ugodni, zato se nam ni potrebno sekirati, če jih izgubimo nekje na plaži ali pa v vodi, poleg tega pa ima umetni material kot je plastika to prednost, da se na soncu izjemno hitro suši. Nič ni bolj neprijetnega kot razmočeni sandali, ki žlobudrajo med hojo, ko zapuščamo plažo.

Sandali pa niso le poletna obuvala, ampak se jih lahko uporablja tudi za druge priložnosti. Med moško populacijo so izjemno priljubljeni sandali iz usnja. Na voljo so takšni, ki so nekoliko bolj zaprti, ali pa taki, ki so bolj odprti. Nekoliko bolj zaprti sandali imajo trakove, ki segajo nad peto in se zataknejo pod Ahilovo tetivo. Takšni usnjeni sandali so lahko bolj športnega ali pa bolj elegantnega. Med sandale uvrščamo običajno tudi japonke, ki so vsem poznane po tem, da so najbrž najbolj enostavno obuvalo, ki si ga je človek kadarkoli izmislil in so pravo nasprotje visokih gležnarjev.

Ženski sandali pa so poglavje zase. Teh je toliko vrst, da bi lahko napisali celo knjiga. Na razpolago so takšni, ki imajo visoko peto, nizko peto, platformo, nato so na razpolago takšni, ki so primerni za prosti čas in takšni, ki so namenjeni posebnim svečanim priložnostim.

Več informacij tukaj

Leave a Reply