Posts | Comments | Email

Sandali in kodeks oblačenja na delovnem mestu

Ženski sandali so najbolj uporabljena obutev v toplejših mesecih. Seveda pa je odvisno od priložnosti, kakšni sandali so najbolj primerni za uporabo. Če izbirate med sandali, ki bi jih uporabljali za v službo, morate premisliti, kakšen model bo ustrezal s svojim videzom in bo istočasno tudi dovolj udoben. Na delovnem mestu so zelo pomembna pravila oblačenja, med katere brez dvoma spada tudi obutev. Na delovnih mestih, kjer so pravila oblačenja nekoliko bolj odprtega tipa, kar pomeni, da si lahko zaposleni sami izbirajo slog, ne velja, da se lahko oblečete in obujete kar tako, kot vam paše. Še vedno je potrebno spoštovati določen družbeni kodeks oblačenja.

V takšnih okoliščinah lahko izbirate med sandali, ki spadajo v trendovski razred ali pa si omislite kaj bolj športnega. Nedvomno pa ne morete priti na delovno mesto s sandali, ki so za na plažo. Izbirate lahko med kakšnimi nizkimi sandali iz usnja ali platna, ki so usklajeni z vašo obleko. Obleka za službo naj bo v sproščenem okolju tudi sama sproščena, vendar med sproščenostjo in zanemarjenostjo obstaja tenka črta, zato pazite, da je ne prekoračite. Vaši sodelavci in zaposleni si bodo ustvarili napačen vtis o vas, kar seveda ne bo imelo pozitivnih učinkov na vaš položaj.

Tudi za delovna mesta, kjer je kodeks oblačenja precej bolj strog in določen, kjer se zahteva eleganten ali strog videz, so na voljo primerni sandali. Za takšna delovna okolja so bolj primerni usnjeni sandali z nekoliko privzdignjeno peto. Skupaj z elegantno obleko ustvarijo klasičen videz. Od celotnega nabora obleke in dodatkov pa je odvisno, kako izpade celoten videz. Zelo pomembno je, da za takšna delovna mesta ne izbirate med sandali, ki so preveč odprti. Res, da so odprti sandali za nekatere bolj udobni, saj so bolj zračni, vendar si tega v teh okoliščinah ne morete privoščiti. Včasih so že razkriti prsti na nogi neprimerni.

http://www.superge.si

Leave a Reply