Posts | Comments | Email

Sanacija fasade

Izolacija mora biti ustrezno načrtovana in izvedena, narejena iz kakovostnih materialov in z zadostno debelino toplotno izolacijskega materiala, saj je izolacija najpomembnejši element pri toplotni zaščiti stanovanjskih stavb. Seveda je pri izolaciji potrebno upoštevati tudi zakonodajo, požarni zakon in tehnično smernico, pomembna pa je tudi izbira ustrezno kvalificiranega izvajalca. Sanacije se je treba lotiti celovito in sicer najprej s pripravo zidne površine in nato z vgradnjo toplotno visoko učinkovite izolacije, ki mora biti paropropustna. Izolacijski material mora biti negorljiv. Vsekakor bodite pri nakupu izolacije kar se da previdni.

Toplotno izolacijske plošče Knauf Insulation so idealna izbira, saj zagotavljajo ugodno bivalno klimo in bistveno zmanjšajo porabo energije v objektu. Kvalitetno izvedena fasada na mineralni volni pa je kompakten in trajen izdelek. Plošče Knauf Insulation so kompatibilne in certificirane. Če poskušamo obnovo konceptuirati kot nizkoenergijsko, potem je zaželjena večja debelina izolacije, dejstvo pa je, da že z relativno majhno debelino lahko dosežemo izreden efekt. Izolacija fasade je skratka investicija, pri kateri je dolgoročni donos zagotovljen.

S sanacijo fasade se rešuje problem energetske učinkovitosti, konstrukcijski, sociološki in okoljski problemi. S kvalitetnim in novim toplotno ter požarno izolacijskim fasadnim sistemom lahko tudi globalno doprinesete košček dobrega in potrebnega za prihodnost.

Pri načrtovanju novih objektov je bistveno več možnosti za pravilne in popolne rešitve, saj nam je danes omogočeno enostavno izpolnjevanje zahtev novega Pravilnika o energetski učinkovitosti v stavbah. Brez težav se vgrajuje fasadne izolacije, katerih debelina presega 20 cm. Posebno pozornost pri vgradnji pa je sicer potrebno posvetiti izvedbi detajlov in tudi izbiri certificiranega fasadnega sistema. Vsak investitor naj se zaveda, da je fasada ključen element ovoja zgradbe, ki pa mora dolga leta prenašati različne ekstremne vremenske obremenitve. Zato ni vseeno, kakšen je ta ovoj.

Ob izbiri sistema je seveda poleg kvalitetne izvedbe detajlov pomembno upoštevati tudi paropropustnost, požarno varnost in pa trajnostni vidik. Izbrati je treba rešitev, ki bo prinesla dolgoročno zadovoljstvo, minimalno vzdrževanje in varnost. Idealna izbira so zagotovo toplotno in požarno izolacijske lamele Knauf Insulation. Gre za fasadne lamele in plošče, ki zagotavljajo največjo možno požarno varnost. Kvalitetno izveden sistem fasade na kameni mineralni volni je zagotovo trajen izdelek. Za dosego enakega izolativnega učinka pa imamo lahko tudi enako učinkovito izolacijo različnih debelin, seveda je to odvisno od osnovnega zidu. Fasado je treba v vsakem primeru narediti, ne glede na material zidu, debelina izolacije pa pri ceni izolacije ni bistvena. Debelina izolacije naj se vedno načrtuje skladno s konceptom objekta, upoštevati pa je treba tudi to, da bodo zahteve zakonodaje v prihodnosti še bolj ostre.

Comments are closed.