Posts | Comments | Email

Rolo senčila so vse bolj prilagodljiva

Vrste rolo senčil

Rolo zavese delimo v tri glavne podskupine – dekorativne, roloje za filtriranje svetlobe in zatemnitvene roloje. Kot nakazuje že samo ime, so prvi namenjeni dopolnitvi celovitega izgleda sobe, na voljo pa so v raznolikih teksturah, številnih barvnih odtenkih in vzorcih. To niso rolo senčila, ki bi prostoru odvzela čar, nasprotno, prostor dopolnjujejo in mu dodajo novo kvaliteto. Še posebej je široka izbira tovrstnih senčil, v kolikor ste med pristaši čistih, modernih linij.

Rolo sencilo

Kar se tiče svetlobe, so na voljo tako popolnoma prepustne tkanine za roloje, kot tudi neprepustne različice, seveda pa ne manjka tudi polprepustnih variant. Delno prepustne tkanine vam omogočajo večji nadzor nad dotokom zunanje svetlobe. Na ta način lahko ohranjate precejšnjo zasebnost ob tem, da vaša soba ni povsem temna. V kolikor je okolica vašega domovanja lepa, je res škoda, da bi vam ravno senčila preprečevala pogled nanjo. Tudi neprepustne rolo zavese pa so lahko zares koristne, sploh v primeru, ko se človek želi konkretno naspati.

Popravilo rolojev

Včasih je ljudi pred nakupom rolojev odvračalo prepričanje, da sta njihova menjava oziroma popravilo pri določeni stopnji obrabljenosti predraga. Zaradi napredka tehnologije je sedaj menjava tkanine bolj enostavna in tudi to ne more biti več razlog za zadržanost. Nekoč so določene vrste tkanin občasno lahko poškodovala okenska stekla, danes pa se tudi temu lahko zlahka izognemo. Tako kot žaluzije, lamelne zavese, plise senčila, različne vrste rolet, panelne zavese in druge vrste senčil, imajo seveda tudi rolo senčila svoje prednosti in pomanjkljivosti. Vendar je dejstvo, da zaradi svojih specifičnih prednostih postajajo vse bolj atraktivna in posledično tudi vse bolj priljubljena.

Comments are closed.