Posts | Comments | Email

Raziskovanje narave z nove perspektive

Ljubitelji bolj ali manj adrenalinskih in bolj ali manj aktivnih dejavnosti v naravi so gotovo že obiskali zgornje Posočje, ki predstavlja center takšne ponudbe pri nas. Reko Sočo so že dobro spoznali in bržkone preizkusili tiste klasične zadeve, na katere pač ne moremo pozabiti. A tudi za stare mačke s tega področja še ostaja nekaj novosti – nekatere storitve odpirajo čisto novo perspektivo, ki se jo splača doživeti.

Skok s padalom

Skok s padalom v tandemu ni nič novega in je že dolgo med najbolj priljubljenimi adrenalinskimi doživetji, ki si jih privoščijo obiskovalci Posočja. Gre pa vsekakor za prav posebno doživetje, ki omogoča pogled z drugačne, ptičje perspektive. Česa takšnega ni mogoče doživeti pri nobeni izmed drugih aktivnosti, ki jih ponuja Soča. Skok s padalom v tandemu odpira pogled na okoliško gorovje, dolino reke Soče, ob njenih bregovih posajene vasice, pa tudi vse do morja in na zahodu po ravnini severne Italije. Nedvomno se to splača doživeti, še posebej zato, ker je skok s padalom v tandemu dokaj ugoden.

Skok s padalom v tandemu

Canyoning

Tudi za canyoning Soča ponuja zanimive opcije, ki odpirajo novo perspektivo. Tu velja podobno kot pri padalstvu – gre za edinstvene razglede in nepozabna doživetja, ki se bistveno razlikujejo od tistih, ki jih ponujajo druge storitve. Za canyoning Soča sama po sebi sicer ni kdove kako primerna, se pa ta aktivnost izvaja v njenih pritokih. V tem oziru za canyoning Soča s pritoki nudi izjemne pogoje, saj v objemu neokrnjene narave najdemo kar nekaj potočkov, grap in korit, ki zagotavljajo avanturistično doživetje brez primere. Zanimivo je, kako posrečeno soteskanje na drugem koncu spektra dopolnjuje izkušnjo, kakršno pričara padalstvo. Tudi ob pogledu od spodaj se namreč odprejo čudoviti razgledi, pod vodno gladino in nad njo. Vsekakor gre za doživetje, ki odpira novo perspektivo, tako pa je kot nalašč tudi za tiste, ki so se običajnih adrenalinskih podvigov že naveličali.

Leave a Reply