Posts | Comments | Email

Računalniška periferija

Tipkovnice, miške, zvočniki, monitorji, podloge za miško, prenosni dvd predvajalnik in podobno. Vse kar se nahaja zunaj vašega računalnika lahko smatramo kot periferijo. Čreva oz. notranjost vašega računalnika so odgovorna za samo hitrost sistema, vse kar pa se nahaja zunaj pa je odgovorno za to kako udobna bo uporaba vašega računalnika.

Vsekakor se denar v te dodatke splača vložiti. Monitor naj bo dovolj velik za vse vaše potrebe. Sam manjšega monitorja od 24«, trenutno si lastim LCD monitor te velikost in se nebi pritoževal čez večjega. Dobra tipkovnica je primerna če veliko pišete. Izbirate lahko med normalnimi in pa mehanskimi tipkovnicami, mehanske tipkovnice vam ponujajo veliko boljši odziv, vendar so tudi precej dražje.

Dobre računalniške zvočnike bodo cenili tisti, ki imajo radi dobro glasbo. Za že spodoben denar lahko dobite zvočnike, ki bodo zadostili vsem vašim potrebam, tisti, ki pa hočejo najboljše, pa bodo zraven tako ali tako potrebovali še ojačevalec in kaj podobnega. Miško kupite tako, ki se bo najbolje prilegala vaši roki. Ker imam sam malce večje roke uporabljam brezžično miško znamke Logitech, model pa je performance MX. Je že res, da sem zanjo plačal okoli 70€ v času nakup, a miška še vedno drži svojo ceno, nakupa pa ne obžalujem. Obstaja pa še polno druge računalniške periferije, ponudbo si lahko ogledate v kateri izmed trgovin z računalniško opremo. Nakupi prek spleta so enostavni, v nekaterih spletnih trgovinah pa so vam na voljo tudi recenzije izdelkov, ki so vam lahko v veliko pomoč.

Leave a Reply