Posts | Comments | Email

Prihaja novorojenček, o kakšnih kosih pohištva moram razmisliti?

Pred prihodom novorojenčka starša zagotovo že nekaj časa prej zbirata in kupita oz. si sposodita vse potrebno. Tu je pohištvo, oprema, majcena oblačila, izdelki za nego … V tem prispevku pa se bom osredotočila na pohištvo in sicer najprej zibelka, v drugem delu pa še previjalna miza.

Zibelka novorojenčku daje občutek varnosti

Zibelka je po izkušnjah in mnenju nekaterih staršev dobra, ker je majhna in daje otročičku občutek varnosti in udobja – navadna otroška posteljica je običajno za novorojenčka običajno prevelika.

V zibelkiZibelke novorojenček preživi prvih nekaj mesecev svojega življenja, saj kot vemo, otrok v tem času večinoma spi. Z nežnim zibanjem lahko otroka uspavate ter tako ustvarjate ritual, ki bo otroka umiril in nežno zapeljal v spanec. Ponavadi imajo zibelke tudi varnostni zatič, ki zibelko fiksira. Zibelka je varno obložena z mehko oblogo, zraven pa gre nujno še posteljnina, majcene rjuhe in pregrinjalce.

Prednost, ki jo ima zibelka je tudi ta, da če je na kolesih, lahko zibelko enostavno prepelješ npr. iz dnevnega prostora v spalnico.

Previjalna miza mora biti priročna

Previjanje dojenčka je opravilo, ki ga opravimo večkrat na dan. Zato je pomembno, da previjalna miza ustreza vašemu malčku in tudi vam (glede na vašo višino). Pred nakupom razmislite, kakšno bi raje imeli, saj obstaja več vrst previjalnih miz, lahko so npr. lesene s predali, kombinirane z banjico, na stojalu, stenske. Na voljo so tudi previjalne mize, kjer je na vrhu ogrodje za previjalno površino, pod njimi pa predalnik. Tako lahko previjalna miza, ko te ne rabite več, postane le predalnik.

Zibelka in previjalna miza sta bila tokrat pod mojim drobnogledom. Naslednjič pa več o ostalih stvareh in pohištvu, ki bo prav prišel vam in vašemu malčku.

Comments are closed.