Posts | Comments | Email

Previjalna komoda, pomemben del pohištva v otroški sobi

Previjanje novorojenčka

Eno izmed najpogostejših opravil, ki jih opravimo večkrat dnevno po prihodu novorojenčka, je previjanje in preoblačenje malčka. Pri odločanju o tem, na kakšni površini boste previjali svojega novorojenca, imate na izbiro različne previjalne mize, previjalne komode, kombinirane z banjico, stenske…

Pri izbiranju komode pazite predvsem na dizajn in obliko. Komoda naj bo dovolj velika, predvsem pa stabilna. Naj ima zaokrožene robove ter mehke linije in oblike.

Komode, ki so trenutno dosegljive na trgu, imajo ponavadi dovolj priročnih predalov in polic, da shranite stvari, ki jih potrebujete za previjanje in preoblačenje vašega malčka, od pleničk, kremic, robčkov itd. Če je komoda nekoliko večja, v predale lahko spravite večino oblačil in perila, ki jih vaš dojenček nosi.

Izbira materiala

Pri izberi materiala je najbolje vzeti lesene komode. Te so tople, lahke za vzdrževanje ter hitro se zlijejo s prostorom. Posebej če imamo dovolj prostora, so samo stoječe komode najboljša rešitev in jih ponavadi kupimo v stilu pohištva otroške sobe. Nekatere komode so tudi takšne, da ko otrok odraste, zgornji del odstranimo in imamo le predalnik.

Previjalna podloga naj bo iz materiala, ki se lahko vzdržuje in čisti. Naj bo mehka in stabilno pritrjena na površino komode.

Comments are closed.