Posts | Comments | Email

Pomoč pri izbiri vrtne mize

Če vrtne mize ne kupujete v kompletu tudi z vrtnimi stoli, potem se nikar ne prenaglite z nakupom in zato raje dobro premislite, kakšne vrtne mize so najbolj primerne za že obstoječe stole, ki jih boste uporabljali poleg izbrane mize. Okrogle vrtne mize so običajno bolj primerne za tiste, ki že imajo zunanjo sedežno garnituro, ki je sestavljena iz posamičnih stolov. Na takšne način se lahko zagotovi najboljša možna postavitev stolov okrog mize. Zunanji dvosedi ali trosedi pa se žal ne ravno najbolje prilegajo okroglim mizam. Zelo težko je namreč doseči optimalno oddaljenost takšnih sedežev od lege, na kateri stojijo okrogle vrtne mize. Rezultat je ta, da bo ena oseba sedela predaleč, druga oseba pa bo sedela preblizu vrtne mize.

Za tiste, ki si lastijo dvosede, trosede in podobne sedeže so bolj primerne pravokotne vrtne mize. Tudi kvadratne lahko pridejo v poštev, vendar sedež ne sme biti predolg. Osnovno vodilo pri izbiri vrtne mize glede na to, kakšna je zunanja sedežna garnitura, mora biti enakomerna oddaljenost oseb od vrtne mize, ko sedijo za njo.

Za to, da boste naredili optimalno izbiro vrtne mize, si lahko pomagate s tlorisom. Izdelajte preproste dvodimenzionalne obrise vrtne mize in sedežne garniture ter si tako pomagajte, da dosežete čim bolj primerno razmerje med njimi. Pri tem je sedežna garnitura fiksna, vrtne mize pa se lahko spreminjajo, saj je ravno ta tista opcija, ki jo izbirate.

Vrtne mize pa se ne uporabljajo le ob stolih, ampak tudi ob drugem vrnem pohištvu in elementih. Zelo uporabne so, če jih postavite zraven vrtnega ležalnika. Nanj lahko odlagate predmete, ki jih trenutno ne potrebujete, primerne so za odlaganje pijače in hrane, ko si privoščite oddih na vrtu itn. Navsezadnje pa so vrtne mize nepogrešljiv pripomoček pri opravljanju vrtnih del, nanje lahko odlagate orodja, popravljate, čistite zelenjavo in izvaja vsa druga vrtna opravila.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Leave a Reply