Posts | Comments | Email

Pomivalni stroj lažje izbiramo s pomočjo standardnih lastnosti

Pomivalni stroj olajšajo izbirati standardne lastnosti, kot so širina, zmogljivost in druge standardne lastnosti. Proizvajalci so vedno konkurenčno nastrojeni, zavedajo pa se tudi slabosti neenotnosti ponudbe v določenih lastnostih.

Noben kupec si ne želi razdirati kuhinje zaradi nekaj centimetrov razlik v merah pralnega stroja, zato imajo vsi pomivalni stroj standardne mere. Kar pomeni, da je staro napravo moč enostavno zamenjati z novim pomivalnim strojem.

Običajni, ozek in kompakten pomivalni stroj

Z izrazom običajni, ozek ali kompakten pomivalni stroj lahko ob nakupu sporočimo prodajalcu osnovne dimenzijske zahteve. Ta lastnost je posebej pomembna, če gre za vgradni pomivalni stroj. Nadalje je vgradni pomivalni stroj lahko povsem vgradni ali delno vgradni. V prvem primeru je pomivalni stroj z zunanje strani neviden oziroma prekrit z enakimi elementi, kot ostali deli kuhinje. Delno vgradni pomivalni stroj ima za razliko vidno komandno ploščo oziroma gumbe za upravljanje. Samostoječi pomivalni stroj je postavljen ločeno, ter ima v celoti zaključene estetske lastnosti. Zmogljivost je naslednja standardna mera, ki se izraža v številu pogrinjkov. En pogrinjek je posoda, ki jo uporablja ena oseba ob obroku s tremi različnimi jedmi in kavo.

Pomivalni stroj

Pomivalni stroj CANDY

Največkrat bomo zasledili oznako zmogljivosti šest, devet ter od dvanajst do petnajst pogrinjkov. Zmogljivost šest pogrinjkov je primerna za eno osebo oziroma uporabnike, ki jim posode ni treba pomivati pogosto. Devet pogrinjkov je zmogljivost primerna za majhna gospodinjstva ali gospodinjstva z majhno kuhinjo. Najvišja zmogljivost dvanajst pogrinjkov in več, pa je primerna za obremenjena gospodinjstva. Pri programih pomivanja je več razlik, predvsem v njihovi dejanski učinkovitosti. Najboljšo demonstracijo učinkovitosti programov pomivanja nam dajejo praktični preizkusi ali testi neodvisnih potrošniških organizacij. Njihove izkušnje in informacije nam veliko koristijo tudi pri oceni učinkovitosti. Oznake segajo od a s tremi plusi ter se po abecednem redu vrstijo do razreda D.

Teoretično najučinkovitejši je pomivalni stroj, ki ga označuje energijski razred A z dodanimi tremi plusi.

Leave a Reply