Posts | Comments | Email

Pomen garažnih vrat

Garažna vrata, poleg tega da dajejo domu lep videz, ter ga nekako dopolnjujejo, da ne izgleda dolgočasno, nudijo tudi varnost. Poznamo več vrst garažnih vrat, ki se razlikujejo predvsem na način odpiranja, material, iz katerega so izdelana, velikost, barvo in tako dalje:

– rolo garažna vrata
– sekcijska garažna vrata
– industrijska garažna vrata
– avtomatska garažna vrata
– stropna garažna vrata
– hitrotekoča garažna vrata

Garažna vrata

Rolo garažna vrata so idealna rešitev za vse, ki želite izkoristiti optimalni garažni prostor. Inovativna zasnova omogoča lahko in tiho avtomatizirano upravljanje vrat. Rolo garažna vrata so izdelana iz aluminija, ki je odporen na vse vremenske razmere,poleg tega pa ima tudi dolgo življenjsko dobo.

Sekcijska garažna vrata so sestavljena iz sekcij oziroma nekakšnih letvic, ki se ob odpiranju vrat »prelomijo«, med zapiranjem pa se sestavijo nazaj.

Industrijska garažna vrata pa lahko opazimo v kakšnih večjih nakupovalnih centrih, tovarnah, stanovanjskih blokih in tako dalje. Običajno so narejena iz jeklene mreže, delujejo pa na senzor.

Avtomatska garažna vrata, pa kot že ime pove, se odpirajo avtomatsko. To pomeni, da ko zaznajo avto se samostojno odprejo.

Tako kot garažna vrata, ki jih lahko kupite tukaj, pa lep videz in pa seveda visoko varnost domu dajejo tudi vhodna vrata. Čeprav je danes na trgu veliko vrst vhodnih vrat pa so še vedno najbolje prodajana PVC vrata. Kar pa seveda ni čudno, saj imajo zelo veliko pozitivnih lastnosti. PVC vrata so narejena iz snovi, ki se imenuje polivinil klorid. Ker pa je to umetna snov, pa seveda vsak pomisli, da škoduje okolju in naravi, vendar to ni res. PVC je material, ki se ga lahko reciklira, poleg tega pa ni vnetljiv. PVC vrata so veliko cenejša od lesenih vrat, pa čeprav so v kvaliteti veliko boljša. Poleg tega jih tudi ni potrebno vzdrževati, kot na primer lesena vrata, ki jih moramo barvati, mazati z raznimi zaščitnimi premazi, da jih ne uničujejo lesni črvi. Nakup PVC vrat Bayer se resnično splača, saj z njimi poleg vseh naštetih lastnosti, ne boste imeli nikakršnih stroškov.

Comments are closed.