Posts | Comments | Email

Pomembnost detajlov pri vratih

Z globalizacijo trga in večjo konkurenčnostjo domačih proizvajalcev je danes na slovenskem trgu izredno velika ponudba različnih modelov vrat, te se razlikujejo glede na uporabljen material, tehnologijo izdelave, površinsko zaščito, vrste okovja, vsebovanje protivlomnih elementov, in še bi se lahko naštevalo.

Če gledamo estetske lastnosti in funkcije vrat, potem lahko primerjamo različne modele različnih vrat, vsake imajo svoje prednosti in slabosti. Če si pogledamo vhodna vrata, v osnovi so lahko narejena iz različnih materialov, kot so PVC, aluminij in les, vsak izmed materialov ima svoje prednosti in slabosti, aluminij je odporen na vremenske razmere, PVC je najcenejši, les pa je estetsko najboljši.

Pri vhodnih vratih se lahko vgradijo še dodatni elementi, kot so steklo ki doda določen estetski odtenek vratom, vendar vsaj z vhodnimi vrati z njim ni za pretiravati, saj je steklo slab izolator.

Ker so vhodna vrata eden najbolj pogostih krajev za vlom, je eden izmed dodatkov tudi protivlomna zaščita, kot protivlomna vrata lahko štejemo le tista vrata, ki so v celoti izdelana iz masivnega lesa in kovine. Jedro vrat je izdelano iz jeklenih profilov ali jeklene mreže.

Pri notranjih vratih pa ni tako pomembna varnost, je pa zato pomemben videz vrat, saj ta lahko dopolnjuje videz našega interjerja, lahko pa je tudi obratno. Notranja vrata so večinoma narejena iz lesa oz. iz furnirja. Pri notranjih vratih imamo več svobode glede dizajna in uporabe različnih materialov, zavedati pa se moramo da je kvaliteta prav tako pomembna, saj vpliva na to koliko časa nam bodo vrata zdržala.

Leave a Reply