Posts | Comments | Email

Peč na pelete – kakšne so njene prednosti

Dandanes je na trgu zelo bogata ponudba takšnih in drugačnih peči na pelete. Kako tudi ne, saj je sodobna peč na pelete ekološka, praktična, privlačna ter energetsko zelo učinkovita. Zato ni nič čudnega, da bo predstavljala prihodnost ogrevanja. V različnih trgovinah lahko izbirate med različnimi oblikami, velikostmi in modeli, zato se bo peč zagotovo dobro zlila z ostalo opremo, ki jo imate v svojem domu.

Peč na pelete je lahko toplozračna kaminska peč ali pa toplovodna kaminska peč. Prva varianta za ogrevanje izkorišča sevanje in kroženje zraka. Druga varianta pa deluje tako, da segreva s pomočjo toplotnega izmenjevalca, zato jo lahko povežete tudi s sistemom centralnega ogrevanja. Pri tem je potrebno vedeti še to, da je peč na pelete potrebno priključiti na elektriko, saj bom le tako omogočeno samodejno odmerjanje peletov.

 

kakovostna peletna peč

Peč na pelete je odlična izbira

Peč na pelete je v zadnjih letih postala tehnološko zelo dovršena, obenem pa je tudi cenovno ugodna. Z njo boste zagotovo poskrbeli za dovolj toplote v svojem domu. Zagotavlja udobno kurjenje, saj se peč nalaga samodejno in tako poskrbi za stalno toploto v prostoru. Ogenj nikoli ne ugasne, vi pa lahko ogrevanje nastavite na želeno temperaturo.

Zakaj izbrati peč na pelete?

Ogrevanje na pelete je zagotovo cenejše kot ogrevanje s kurilnim oljem ali z zemeljskim plinom. Peleti so namreč precej cenejše gorivo, tako da vam lahko peč na pelete prihrani kar do 40 odstotkov. Poleg tega lahko zaprosite tudi za sredstva iz Eko sklada, zaradi katerega bo investicija v peč na pelete precej manjša. Takšno ogrevanje je tudi zelo prijazno do okolja, saj ga ne onesnažuje. Ne smemo pozabiti še na dejstvo, da je Slovenija precej dobro pokrita z gozdovi in ima dovolj lastnih virov energije, zato se ni potrebno bati, da bo na trgu prišlo do pomanjkanja peletov. Svetujemo vam, da se pri izbiri ustrezne peči obrnete na usposobljene strokovnjake, kot so pri Merkurju. Z njihovo pomočjo boste zagotovo našli ustrezno peč na pelete za svoj dom. Želimo vam toplo jesen in zimo!

Leave a Reply