Posts | Comments | Email

Otroški kolesarski števec kot dodatek za brezskrbno vožnjo

Vsako kolo mora biti dobro opremljeno. Ne glede na to ali gre za kolo odrasle osebe ali pa za otroško kolo. Slednjemu moramo sploh nameniti več pozornosti, saj ga vozijo najmlajši, ki pa se še ne spoznajo najbolj na kolo in svet v katerem so. Zato moramo otrokom ponuditi le najboljšo opremo.

Kolesarski števec bo vedno dober pokazatelj koliko kilometrov smo prevozili z otrokom in kako hitro s v povprečju vozimo. Števec ni zgolj merilo trenutne hitrosti. Gre za orodje, ki ponuja vpogled marsikaterih podatkov. Res pa je, da za otroka vsi ti podatki niso tako bistvenega pomena kot pa so za odrsalo osebo. Zato števec lahko vsebuje bistveno manj funkcij kot pa števec odrsale osebe. Ker pa je zelo pomembno, da pri otroku ne zbujamo zavisti ali ljubosumja, moramo tudi njemu omogočiti uporabo predmetov, ki jih mi imamo. Ob enem pa je otroke dobro navajati na tehniko, kajti posledično lahko zbudimo zanimanje v otroku za nekaj novega.

Otroški kolesarski števec lahko kupimo v vseh trgovinah, kjer ponujajo kolesarsko opremo. Ker pa za otroka le najboljše ali pa vsaj najbolj varno, je brezžični števec odlična izbira. Res je malce dražji, vendar pa ne bomo opletali s kabli, kar pomeni manj ovir in možnosti za padec ali poškodbo. Kakšne pa so cene števcev? Na splošno se cene gibljejo nekje od 30 do 90 evrov. Tukaj imamo v mislih seveda nekako cene, ki se ponujajo pri vseh večjih ponudnikih kolesarske opreme. Zagotovo so nekje tudi držaji, to pa je vsekakor odvisno od funkcij, ki jih števec ponuja. Ampak verjamemo, da že otroški kolesarski števec za trideset evrov ponuja ravno pravšnje število funkcij.

Dobro pa poskrbite tudi za ostalo opremo za vaše malčke, pomožna kolesa, čelade, ščitniki in podobno so vedno dobrodošli. Priporočal bi vam tudi otroški sedež za kolo v primeru, če je vaš malček še premajhen za samostojno vožnjo.

Leave a Reply