Posts | Comments | Email

Osrednji element v otroški sobi? Otroška postelja

Pri načrtovanju otroške sobe, moramo dovolj pozornosti temu, kakšna bo nova otroška postelja. Dober spanec je za otroke ključnega pomena. Zato mora biti posteljica udobna, varna in prostor, kjer se otročiček dobro počuti. Zibelka ali otroška posteljica z ograjico je od rojstva pa v najzgodnejšem obdobju v sobi za dojenčka oz. večinoma pri starših najpomembnejši del pohištva.

Otroške postelje se dobijo v različnih velikostih. Ko otrok raste, ima standardna posteljica dolžino 140 cm. Pri nakupu posteljice pa upoštevajte dejstvo, da otroci hitro rastejo in s tem morajo rasti tudi njihove posteljice in ležišča. Otroška postelja skozi mesece vedno bolj postaja prostor, kjer se vaš otrok tudi igra.

Prva otroška postelja je osrednji element v prostoru. Ko se odločamo o nakupu posteljice, naj bo ležišče 30 cm daljše od otroka, da mu bo udobno. Pri nakupu upoštevajmo materiale ter tudi pazimo na barvne kombinacije, ki ustvarjajo prijetno vzdušje.

Posteljica ima lahko tudi dodaten predal na dnu, ali pa je na kolesih. Na trgu pa je na voljo tudi prenosna otroška postelja, povsem primerna za kampiranje ali potovanje. Kot omenjeno je prenosna ter enostavna za zlaganje.

Otroška postelja ima tudi dodatne elemente, ko razmišljamo o nakupu, ne pozabimo še na razne varovalne ograje, baldahine in stojala, ter prijetno in udobno posteljnino. Izbira vzmetnic je tudi široka, na voljo so tudi posteljni vložki iz BIO materialov.

Udobna otroška posteljica bo vašemu malčku prinesla miren in udoben spanec in tako tudi zaslužen počitek za vas.

Comments are closed.