Posts | Comments | Email

Oprema za pse

Tako kot za vse male živali je tudi oprema za pse del opreme, ki jo potrebuje vsak, ki ima ali želi imeti doma takšno žival. Psi se med seboj ločijo po pasmah, velikostih in številnih drugih lastnostih in glede na vse našteto se bo tudi oprema za pse razlikovala od psa do psa.

Kvalitetna oprema za pse
Nekatere pasme, predvsem večje, so lahko nevarne, neugodno se počutijo tudi vsi mimoidoči, saj vašega psa ne poznajo. Če vi veste, da pes ni nevaren, to ne pomeni, da to vedo tudi vsi ostali. Zato je vrvica za pse nujen pripomoček saj se psi ne smejo prosto gibati v naseljenih območjih, saj tako ogrožajo ostale.
Pri velikih pasmah bo prav prišel tudi nagobčnik, ki lahko prihrani kar nekaj sitnosti, zlasti pri bolj agresivnih in zaščitniških psih. Zato je tudi nagobčnik del te opreme, ki ji rečemo oprema za pse.
Hrana za pse oz. pasja hrana in pasja uta sta še dve stvari, brez katerih boste le stežka shajali s psom. Običajna hrana, ki jo uživamo ljudje, ne vsebuje vseh potrebnih snovi, ki pomagajo pri razvoju in rasti psa, zato se nikar ne poslužujte le hrane za ljudi ampak vsaj delno ponudite vašemu psu tudi tisto hrano, ki je prilagojena zanj.
Pasja uta je potrebna za vse pse, ki stanujejo na prostem. Kvalitetna pasja uta bo psa ščitila pred različnimi vremenskimi neprijetnostmi, saj lahko na vašega psa negativno vpliva tako dež kot močno sonce. V kolikor vaš pes živi v pesjaku, poskrbite za to, da bo imel dovolj sence, ne glede na življenjski prostor pa je nujno, da ima vedno na voljo hladno in svežo vodo.

Comments are closed.