Posts | Comments | Email

Oprema za biljard

Nekateri športi spadajo le v naravo, spet druge lahko izvajate le doma, tretje pa omogočajo različni centri, npr. fitnes centri ali kakšni drugi centri, ki omogočajo razne vadbe. Ko govorimo o športu, le redko kot prostor za šport pomislimo na kakšen lokal ali gostilno.

Biljard je tipičen šport, s katerim se začetniki najbolj pogosto srečajo prav v tem prostoru, ki sicer ni namenjen ravno druženju ob športu. Za biljard potrebujete kar nekaj opreme. Kar nekaj v tem primeru ni mišljeno kot veliko različnih pripomočkov ampak kot skupek pripomočkov, ki so precej dragi in si jih redko kdo privošči za domačo uporabo.

Oprema za biljard

Biljard miza in biljard palica ali palica za biljard so poleg krogel edine stvari, ki jih pri tem športu potrebujete. Vsekakor je precej bolj ugodno, če namesto nakupa to opremo najamete nekje, kjer je to mogoče, pa naj bo to gostilna ali kakšen drug, bolj športen objekt.
Da je biljard zelo zanimiv šport, vas lahko prepriča tudi to, da ga večkrat opazite na kakšni tuji športi televiziji. Običajno se tudi pri tem športu nabere kar nekaj gledalcev, a za to, da vam spremljanje tega športa ali celo igranje postane hobi, potrebujete vsaj osnovno znanje glede pravil in načina igranja.
Pri biljardu poznamo več različnih iger, ki se med seboj razlikujejo tako po težavnosti kot po pravilih. Najbolj običajna igra je tista, s katero ste se tudi vi verjetno že srečali, če ste vsaj enkrat igrali biljard. Gre torej za tipično igro, ko en igralec v luknje pospravlja enobarvne krogle, drugi pa večbarvne ali pisane. V žargonu govorimo o polnih in praznih, črna pa ima prav poseben pomen in je na vrsti kot zadnja.

Comments are closed.