Posts | Comments | Email

Oprema v gostilnah in restavracijah

 

Velikokrat je primer, da pri restavracijah in gostilnah pogledamo najprej kako so opremljene in okrašene ter koliko je gostov, preden vstopimo. Če je veliko gostov, to običajno pomeni da je gostilna dobra in privlači ljudi, da privlači ljudi, pa more biti prijetna na pogled. Se pravi mora imeti smisel za notranjo opremo pohištva, kamor spadajo tudi gostinski stoli. Te stoli so pogosto narejeni iz lesa ali pa kakšnega finega železa. Naj bodo stoli še udobni, saj ne bi radi, da se sredi pripravljene jedi gostje začnejo pritoževati o bolečem sedenju.

 

Najpomembneje je, da se gostinski stoli ujemajo z mizami ter temo restavracije, saj so eden najpomembnejših faktorjev kako se bodo gostje počutili (stoli morajo biti udobni ter lahki, da jih lahko gostje tudi sami prestavijo, če pride v gostilno malo večja skupina in je treba mize preurediti, ali pa otrok rabi otroški stolček). Vsaka restavracija pa je drugačna (kitajska, italijanska, mehiška, indijska…).

 

Predvidevam, da ima vsak idejo, kako izgledajo barski stoli. Barski stolčki, pa so samo manjši, ki se enako uporabljajo v lokalih in barih. Nekatere gostilne, ki imajo zunaj mizo ali dve, bodo imele še nekaj barskih stolčkov, saj delujejo bolj sproščeno. Barski stolčki se lahko uporabijo tudi na domovih, saj so odlični za sedenje na terasi. Kot ostalih stolov je barskih stolčkov prav tako na pretek za izbiro. Tukaj so leseni stoli,železni, pleteni polni, ki so najbolj uporabni in popularni za sedenje, na stol dodaš samo še kakšno blazinico in lahko zjutraj na poletne dni v svežem zraku in vonju po rosi uživaš v jutranji kavici.

Leave a Reply