Posts | Comments | Email

Obstaja zdravilna voda?

Donat.mg je zagotovo mineralna voda, ki jo vsi poznate. Z njim ste se verjetno že večkrat srečali, v kolikor ne veste, kakšne učinke na telo ima donat.mg, potem je to besedilo pravšnjo za vas.

Spodaj se bomo dotaknili zdravilnih učinkovin, ki jih vsebuje donat.mg in kakšni so njihovi vplivi na naše telo. Večina učinkovin na nas seveda vpliva pozitivno.

Kaj Donat pravzaprav je?

Donat je mineralna voda, katera naravno vsebuje povečane koncentracije določenih mineralov. Eden izmed najpomembnejših je seveda magnezij. Magnezij je za delovanje našega telesa izjemno pomemben in esencialen element. Brez njega ni pravega delovanja mišic, blagodejno pa vpliva tudi na druge procese, ki so nujni za ohranitev ravnotežja telesu.

Poleg povečanih vrednosti magnezija v Donatu najdem tudi večje koncentracije kalcija, sulfatov in hidrogenkarbonatov, vse te spojine so seveda izjemno pomembne za delovanje našega telesa in morajo biti prisotne v dovoljenih koncentracijah. Pomanjkanje lahko vodi v raznorazne težave.

Voda

Uporaba Donata MG

Donat.mg velja za zdravilno vodo, oziroma vodo z zdravilnim učinkom. Prav zaradi tega, ker ima večje koncentracije določenih elementov v svoji sestavi, ki pa imajo seveda blagodejne vplive na naše telo.

Donat.mg je prav tako znano odvajalo, večina ljudi, ki ga uživa ima v mislih prav ta namen. Seveda je blago odvajalo, predvsem zaradi hidrogenkarbonatnih in magnezijevih ionov, ki imajo odvajalni učinek. Seveda to ni izjemno močno odvajalo, pa vendar lahko pomaga pri kratkotrajni zaprtosti.

Velikost in število odmerkov

Seveda je tako kot tudi vse ostale stvari, tudi Donat potrebno pametno dozirati. Predvsem  je pomembno, da ga ne spijemo preveč, saj to že lahko škoduje našemu ravnovesju v telesu in ga dodatno obremeni. Takšnih stvari seveda nočemo.

Pravilni odmerki so nekje med 0,2-0,3l zjutraj na prazen želodec, potem lahko spijete okoli 0,1l pred kosilom in še nekje med 0,1-0,2 l pred večerjo. Seveda je pomembno, da Donat.mg uživate pred obrokom, saj je tako absorpcija veliko boljša. Donat mora imeti pred zaužitjem vedno sobno temperaturo, zato ga nikar ne pite mrzlega, saj vam lahko povzroči želodčne težave.

V kolikor pa vas zanima več pa si seveda preberite več na spletni strani Donat.mg, ali pa se o tem posvetujte s svojim zdravnikom.

Leave a Reply