Posts | Comments | Email

Nove funkcije zamrzovalnikov

Zmrzovalniki so bili izum, ki ga potrošniki ter gospodinjstva ne bodo nikoli pozabili. Hrana je enostavno pridobila na obstojnosti, tako da so lahko vsi svoja živila shranjevali na dolgi rok. Razvoj se pa je skozi čas precej razvijal in bil tesno povezan z hladilnimi napravami. Hladilnik in zamrzovalna skrinja uporabljata enako tehnologijo, vendar pa se razlikujeta po namenu. Danes pa naši zamrzovalniki imajo posebne funkcije, da zagotavljajo kar se da najboljše hlajenje. Vgradne zamrzovalne omare omogočajo prihranek prostora v kuhinji.

Zamrzovalne omare

Zamrzovalniki so precej uporabna stvar, kar se tiče shranjevanja hrane na dolgi rok. Z vsakim letom pa tehnologija gre dalje in tako se tudi razvijajo tehnologije zamrzovanj živil. Stare skrinje imajo pogosto težave z vlago, ki vedno na novo zmrzuje. Ta pa se nabira na samih stenah zmrzovalnika in na živilih.

Funkcija proti nabiranju leda

S pomočjo tehnologije NoFrost lahko vaš zamrzovalnik s posebnim kompresorjem ta zrak posine ven, da se lahko izpari. Gotovo ste pri starejših skrinjah opazili, da se na določenih področjih zamrzovalnika so živila bolj zmrznjena. To se dogaja ob prenapolnjenosti, saj imajo starejše skrinje le eno izhodno hladilno enoto.

Enakomerno zamrzovanje hrane

S pomočjo funkcije Multi Airflow se živila enakomerno hladijo s pomočjo enakomernih tokov hladnega zraka. Tako se čas hlajenja skrajša in omogoča, da vaša živila obdržijo okus. Morda se vam pa dogaja, da se živila večkrat hitreje odmrznejo, ko odpirate pokrov.

Za to težavo poskrbi dodatna lastnost SuperFreezing, ki pa se sproži ob odprtju pokrova in zagotavlja konstanto temperaturo, da živila ostanejo zmrznjena. Deluje tudi po zaprtju pokrova, dokler skrinja v notranjosti ne doseže določene zastavljene temperature.

Leave a Reply