Posts | Comments | Email

Nike športna oblačila

Nike je ena izmed najbolj prepoznavnih športnih blagovnih znamk. Zelo težko boste našli človeka, ki ne bo prepoznal značilnega loga, ki mu angleži pravijo shoowsh. Ta logo se je že tako močno prijel v spominu številnih generacij, da poleg sebe sploh ne potrebuje napisa Nike, saj večina jih že ve, katera blagovna znamka stoji zadaj.

Nike je med profesionalnimi in rekreativnimi športniki sinonim za kakovost. Dolgoletna tradicija tega proizvajalca športne opreme kaže na to, da so bili na svojem področju večkrat inovatorji kot pa posnemovalci. Število prijavljenih patentov kaže, da ustvarjajo tehnološke trende v športi industriji. Njihova ponudba pokriva izdelke za številne popularne športe in prenos, ki ga izvajajo med profesionalnim in rekreativnim delom kaže uspeh tega giganta v svetu športa.

Nike izdelki predstavljajo sovisnost med naravnimi in umetnimi materiali. Povsod tam, kjer se izkaže smotrnost uporabe naravnega materiala, bodo izbrali tega, kadar pa specifika izdelka zahteva umetno rešitev, bodo implementirali najboljše možne rešitve. Tipični primer je športna oprema, ki se uporablja v zahtevnejših vremenskih razmerah. Pohodništvo in gorski tek sta posebni športni disciplini. Oblačila morajo biti topla, lahka in poleg tega morajo imeti dober sistem upravljanja z vlago. Bombažna oblačila v takih pogojih odpadejo. Zato je Nike izdelal številne rešitve, ki zagotavljajo vrhunsko toplotno izolacijo in prevod vlage iz notranjosti v zunanjost. Takšna oblačila so istočasno lahka, topla in zračna.

Mnogi pa poznajo blagovno znamko Nike tudi izven športnih dvoran in tekaških stez. Poleg vrhunske športne opreme izdeluje Nike tudi trendovska oblačila, ki ustvarjajo tako imenovano urbano modo, v kateri se prepleta športni in mestni slog oblačenja. Nike oblačila nosijo številne pop ikone in znani športniki tudi izven športnih igrišč. Res je, da gre za prestižno blagovno znamko, ki je nekoliko dražja, vendar dizajn, kakovost in sporočilnost Nike oblek je vredna vsakega dodatnega evra, ki ga porabimo za nakup.

Več na spletni strani.

Comments are closed.