Posts | Comments | Email

Nike čevlji so vredni zaupanja

Nike čevlji so športna oprema z bogato tradicijo. Nike čevlji so del tradicije dolge že več kot pol stoletja, danes jih lahko naročimo v spletnih trgovinah. Zgodba z Nike se začne januarja leta tisoč devetsto štiriinšestdeset pod imenom Blue Ribbon Sports.


Nike čevlji

Čevlji Nike imajo bogato tradicijo iz leta 1964

Ustanovitelja znamke Bill Bowerman in Phil Knight

Podjetje sta Bill Bowerman in Phil Knight sta ustanovila pred več kot petdesetimi leti. Blagovna znamka Nike je nekoliko mlajša, obstaja od maja leta tisoč devetsto oseminsedemdeset dalje, v proizvodnem programu pa so čevlji, oblačila ter druga športna oprema. Proizvodni program se neprestano spreminja, dopolnjuje, nadgrajuje ter izmenjuje.

V okvir blagovne znamke sodijo tudi divizije Nike Golf, Nike Pro, Nike+, Air Jordan, Nike Skateboarding, Cole Haan, Hurley International, Umbro in Converse. Med njimi pogosto izstopajo Nike čevlji, tak primer je Air Jordan. Ime je posodil košarkaš Michael Jordan, v tridesetih letih se je od prve serije dalje zvrstilo preko trideset različnih modelov. Znamka predstavlja kolekcijo najrazličnejše športne opreme, vendar zanjo veliko ljudi praktično ne ve. Izjema so Nike čevlji, ki jim pogovorno velikokrat rečemo jordanke.

Ti Nike čevlji niso zgolj športna obutev izdelana za točno določen namen, ampak so že zdavnaj postale kultne ter tudi izredno dobra naložba. Zbiratelji so ti Nike čevlji določenih serij všeč do te mere, da so zanje pripravljeni plačati vrtoglave vsote. Med priljubljene in pomembne se uvrščajo Air Jordan III iz leta tisoč devetsto osem in osemdeset. Njihova posebnost je vtisnjen Jumpman ali leteči Jordan. Kdor je takrat kupil par omenjenih copat ali mogoče več parov copat ter jih v originalni embalaži hranil neuporabljene in nepoškodovane do današnjih dni, lahko danes računa z dobičkom, kateremu se ne bi odpovedali niti najbolj ambiciozni borzniki in špekulanti. Do današnjega časa se je od leta tisoč devetsto petinosemdeset zvrstilo veliko število serij, ki so med zbiratelji ter ponudniki različno cenjeni. Seveda pa so ti in vsi ostali Nike čevlji prvenstveno obutev za športne aktivnosti ali prosti čas.

Leave a Reply