Posts | Comments | Email

Naravni načini čiščenja tal

Vse bolj je popularno vse, ki je naravno in ekološko. Tudi ko pride na vrsto čiščenje imamo radi, da so čistila doma narejena, kot pa da se zapravlja ogromno denarja za neka kupljena čistila, ki so polna nevarne kemije. Sestavine za doma narejena čistila so izredno preprosta in jih ima marsikdo že doma.

Velikokrat pride prav že smo mokra krpa. Primerna je namreč za kaka kamnita tla, ki jih imamo pred hišo oziroma na terasi. Na takih površinah namreč potrebe po čemerkoli drugem sploh ni. Razen če je potrebno tla res temeljito očistiti je dobra metoda čiščenje z pepelom. To je že zelo stara metoda ampak še vedno popularna, saj je zelo uporabna. Recept za pripravo čistila iz pepela je preprost: ko pečemo hrano prihranimo pepel in ga stresemo v neko platneno vrečko ter jo močno zavežemo. Nato se jo postavimo v posodo in čez polijemo nekaj litrov vroče vode in jo nato pustimo stati nekaj ur. Odstranimo vrečki in nato z to mešanico očistimo tla.

Še en učinkovit naraven način čiščenja tal je čiščenje parketa z mešanico kisa in vode. Vzamemo, da se v 5 litrov vode običajno doda en deciliter kisa.

Če imamo marmorna tla in če opazimo, da se na njih nabira trdovratna umazanija, si je pametno pomagati z pasto, ki jo pripravimo sami. Potrebujemo samo 3 žlice pralnega praška in sok limone. Prašku namreč dodamo približno toliko soka, da bo zmes ravno prav gosta. S pasto nato zdrgnemo tla in nato obrišemo z mokro krpo.

V primeru, da se vam čistiti ne da, pa za to lahko najamete tudi čistilni servis. Eden izmed večjih in bolj uspešnih v Sloveniji je Valina, več podatkov o njih pa si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Leave a Reply