Posts | Comments | Email

Naravni in umetni materiali za naša okna

V vsakem stanovanju odigrajo okna veliko in pomembno funkcijo. Skozi njih dobimo svetlobo, ki je nujna za naše bivanje in zdravje. Skozi te odprtine imamo stik z zunanjim svetom. Ker veliko potrošimo za ogrevanje, je zelo pomembna izolativnost, ki jo imajo.

Želimo menjati naša okna in se sprašujemo iz katerega materiala kupiti okenske okvirje. Vedno bolj so aktualna pvc okna. Tehnologija izdelave je zelo napredovala, cenovno so za isto kvaliteto od lesenih, bolj ugodna. V primerjavi z lesenimi imajo še nekaj prednosti. Ne zgubljajo obliko in veliko bolje in dlje tesnijo. Ker tako dobro tesnijo, ne smemo pozabiti na redno prezračevanje prostorov. Če ne prezračujemo redno prostore, se lahko zelo hitro pojavi plesen v notranjih prostorih. Pvc okna ni potrebno vzdrževati. Ne potrebujejo nobenega barvanja in premazovanja, kar les potrebuje. Več o vdzrževanju oken si je mogoče prebrati na zelo obsežni spletni strani.

Pvc okna so različnih dimenzij in oblik.

okno2Vedno bolj moramo paziti na stroške, zato je zelo pomembna velikost oken. Na severno stran ne postavljamo okna ali pa postavimo zelo majhna pvc okna, ki zelo dobro tesnijo. Če želimo zmanjšati izgubo toplote postavimo na okna polkna in jih imamo velikokrat v zimskih mesecih zaprta. Večja pvc okna, z večjimi dimenzijami postavimo na stran, ki je zaščitena pred vetrovi. Tudi ta imamo zaščitena s polkni. Tudi notranja zavesa pripomorejo k temu, da so izgube toplote manjše.

Niso pomembni materiali, pomembna je izdelava. Naravni in umetni materiali nas varujejo pred toplotnimi izgubami. Prednost naravnega materiala je v tem, da je les veliko prijetnejši za naš dom in se počutimo veliko bolj prijetno.

Ko se odločamo za nova pvc okna mora pregledati veliko različnih ponudb. Pred odločitvijo moramo vedeti kolikšna je toplotna in zvočna izolativnost. Vse te karakteristike nam mora prodajalec povedati in ne glejmo samo koliko stanejo in kako lepa so. Pomembna je kvaliteta in funkcija, ki jo morajo imeti.

Comments are closed.